Elvetia a aprobat vaccinul produs de compania americana Johnson & Johnson

1 lună in urmă 1

Elvetia a aprobat luni, 22 martie, vaccinul produs de Johnson & Johnson, potrivit AFP.

Dupa ce a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech in decembrie, apoi Moderna in ianuarie, Agentia Elvetiana pentru Medicamente a autorizat acest al treilea vaccin pentru persoanele cu varsta de 18 ani si peste.

Fabricat de Janssen-Cilag, o filiala a laboratorului Johnson & Johnson, acest vaccin este administrat o singura data si poate fi depozitat sub forma inghetata la o temperatura de -25 grade Celsius pana la -15 grade C si transportat congelat sau decongelat la o temperatura intre 2 grade C si 8 grade C. Apoi, poate ramane pana la trei luni in frigider.

Vaccinul este realizat pe baza de adenovirus uman si este 64,2% eficient la cei cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani si 82,4% la persoanele cu varsta de 65 de ani si peste in termen de 14 zile de la vaccinare. Face posibila prevenirea formelor grave si critice de Covid-19 cu aproape 85%.

Citeste si:

Cum trimiti bani rudelor si prietenilor de la ATMStudiile lui Vlad Voiculescu comparativ cu omologii europeni. Ce CV-uri prezinta alti 10 ministri ai Sanatatii din tari ale UESorana Cirstea a schimbat antrenorul! Cine o va asista la Miami si ce a promis romancaDeputat liberal, atac dur la adresa Dianei Sosoaca: "Locul acestei femei e la spitalul de psihiatrie"Cand vine cu adevarat primavara. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani

Citeste mai multe despre vaccin Johnson aprobare Elvetia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă