Elon Musk, dat în judecată pentru postările de pe Twitter: Este acuzat că mesajele sale au dus la pierderi de miliarde pentru Tesla

4 săptămâni in urmă 1

Elon Musk a fost dat în judecată de un investitor Tesla pe motiv că a încălcat un acord din 2018, cu Comisia americană pentru bursă şi valori imobiliare (SEC), din cauza felului în care postează pe Twitter. Reclamantul acuză că postările fondatorului Tesla au dus la pierderi de miliarde de dolari pentru acționarii companiei, scrie Mediafax, preluând Reuters.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a fost dat în judecată de un investitor pe motiv că a încălcat acordul din 2018 cu Comisia americană pentru bursă şi valori imobiliare (SEC), din cauza felului în care postează pe Twitter.

Plângerea înaintată de Chase Gharrity anul acesta conţine şi o serie de postări pe Twitter ale lui Elon Musk.

Conform plângerii prezentate tribunalului din Delaware, tweet-urile ”necontrolate” ale lui Elon Musk şi nerespectarea acordului cu Comisia americană pentru bursă şi valori imobiliare a însemnat pierderi de ordinul miliardelor de dolari pentru acţionarii Tesla.

Acordul cu cei de la SEC a fost semnat în urma unui tweet al lui Elon Musk, din august 2018, când a scris că ar avea ”finanţare asigurată” pentru a retrage Tesla de pe piaţa bursei, într-o tranzacţie de 72 de miliarde de dolari. Acest caz se află în aşteptare pentru o decizie finală.

Însă, în  realitate, Musk nu avea nici o finanţare. Atunci Musk şi Tesla au plătit amenzi civile în valoare de 20 de milioane de dolari fiecare. Avocaţii Tesla au fost de acord că vor verifica în avans tweet-urile lui Elon Musk.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 13 miliarde dolari după un tweet

Plângerea înaintată de Chase Gharrity anul acesta conţine şi o serie de postări pe Twitter ale lui Elon Musk, inclusiv cea de pe 1 mai 2020, când Musk a scris că preţul acţiunilor Tesla este ”prea mare”. Din această cauză, acţiunile Tesla au înregistrat o scădere bruscă de peste 13 miliarde de dolari.

Plângerea a fost înaintată cu toate că de la postarea din mai 2020 şi până acum acţiunile Tesla au crescut şi compania a fost evaluată la peste 600 de miliarde de dolari.

Avocaţii lui Gharrity, cei din echipa lui Musk şi SEC nu au răspuns până acum solicitărilor de a oferi completări şi un răspuns.

Editor : B.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă