Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de 1,1 miliarde de dolari. Tranzacția vine după sondajul de pe Twitter

2 săptămâni in urmă 13

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 08:52

65 citiri

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de 1,1 miliarde de dolari. Tranzacția vine după sondajul de pe Twitter

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de aproximativ 1,1 miliarde de dolari, la câteva zile după ce miliardarul a făcut un sondaj pe Twitter, pentru a vedea dacă următorii săi vor sau nu ca acesta să vândă 10% din acțiunile pe care le deține la Tesla.

După ce în urma sondajului, majoritatea respondenților s-au declarat în favoare vânzării, acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 16%, dar ulterior au mai recuperat din valoare, potrivit BBC.

Tesla este cel mai valoros producător de automobile din lume, cu o valoare de piață de peste un trilion de dolari.

Musk a vândut peste 930.000 de acțiuni, adică în jur de 0,5% din participația sa. Documentele autorității de reglementare a bursei din SUA arată că vânzarea a fost făcută pe baza unui plan de tranzacționare stabilit în luna septembrie, cu mult timp înainte de postările pe social media ale lui Musk, legate de vânzarea de acțiuni.

Sâmbătă, Musk i-a întrebat pe cei 62,5 milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter dacă ar trebui să-și vândă 10 la sută din acțiunile pe care le deține la compania Tesla, sondajul său fiind o reacție la propunerea unor senatori democrați de a introduce o „taxă pentru miliardari”. Sondajul a atras peste 3,5 milioane de voturi, iar aproape 58% au fost în favoarea vânzării.

Citeste si:

Când ar putea fi validat noul Guvern în Parlament. Negocierile pentru programul de guvernare continuă

Discuțiile PNL - PSD - UDMR pe programul de guvernare continuă joi, 11 noiembrie, cu domeniile Muncă, Sănătate, Educaţie, Cultură şi Mediu de afaceri. "Mâine dimineaţă vom continua,...

 „Nu sunteți un neamț serios ci un leneș ahtiat după imagine”

Tudor Chirilă a postat miercuri, 10 noiembrie, un mesaj video foarte dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Artistul spune despre acesta că este ”un ticălos”, în principal pentru...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă