Elon Musk a pierdut locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume, după ce averea i-a scăzut cu peste 6 miliarde

2 luni in urmă 10

Averea fondatorului Tesla a înregistrat în această săptămână pierderi de 6,2 miliarde de dolari, lucru care l-a costat pe Elon Musk o poziție în clasamentului Forbes al miliardarilor, informează Mediafax.

Pierderile lui Musk pe bursă au început miercuri, iar în ultima ședință bursieră din săptămână, acțiunile Tesla au scăzut cu aproape de 5%. Acum, averea sa este de 150,9 miliarde dolari, în timp ce pe 17 februarie era de 191 miliarde dolari.

Urmare a acestei pierderi semnificative, Elon Musk a căzut pe locul 3 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Poziția a doua a podiumului a fost preluată de francezul Bernard Arnault, proprietarul conglomeratului LVMH, ce cuprinde peste 70 de mărci de lux. Arnault areo avere de 155,6 milioane de dolari.

Până luna trecută, Elon Musk și Jeff Bezos s-au clasat, pe rând, pe primul și al doilea loc pe lista miliardarilor Forbes. Acum fondatorul Amazon îl depășește pe CEO-ul SpaceX cu aproape 25 de miliarde de dolari, averea sa fiind de 175,4 miliarde de dolari.

Cu doar 10 zile în urmă, pe 24 februarie, Tesla a scăzut cu 25%, iar Elon Musk a pierdut peste 15 miliarde de dolari într-o singură zi.

La acea vreme, averea magnatului în vârstă de 49 de ani era de 166,1 miliarde de dolari.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă