Elizabeth Holmes, tânăra care la 19 ani a fondat o companie de peste 9 miliarde de dolari, a fost găsită vinovată pentru fraudă

3 săptămâni in urmă 18

Acuzată că „a mințit și a înșelat” pentru a obține bani și faimă, Elizabeth Holmes, fondatoarea companiei din Silicon Valley care promitea o adevărată revoluție în sistemul analizelor medicale, a fost găsită vinovată, luni, pentru fraudarea investitorilor după un proces care a durat luni de zile, notează BBC.

Procurorii au spus că tânăra care în prezent are 37 de ani a mințit cu bună știință despre tehnologia despre care spunea că ar putea detecta diverse boli folosind doar câteva picături de sânge dintr-o înțepătură deget.

Jurații au ajuns luni la un verdict parțial, după ce nu au putut cădea de acord în privința vinovăției sale, găsind-o vinovată în cazul a patru din cele 11 capete de acuzare care au fost formulate de procurori împotriva ei. Este vorba despre trei acuzații de fraudă electronică și o acuzație de conspirație în vederea comiterii unei fraude electronice.

Holmes neagă toate acuzațiile care i se aduc. Dacă va fi găsită vinovată, ea ar putea primi o condamnare de până la 20 de ani de închisoare.

Nu a fost încă confirmată o dată pentru pronunțarea sentinței, iar o nouă audiere în acest caz este programată săptămâna viitoare.

Elizabeth Holmes, tânăra care la 19 ani a fondat o companie de peste 9 miliarde de dolari, a fost găsită vinovată pentru fraudă Procesul lui Holmes care a fost intens mediatizat a început în septembrie 2021, în California (foto EPA)

Elizabeth Holmes a fondat Theranos în 2003 la vârsta de 19 ani. Ea a fost numită cea mai tânără miliardară din lume și „următorul Steve Jobs”, datorită tehnologiei revoluționare pe care o promitea. 

De-a lungul anilor, compania fondată de Holmes a atras investitori de renume, printre care foștii secretari de stat George Schultz și Henry Kissinger, mogulul media Rupert Murdoch, fondatorul Oracle, Larry Ellison, familia Walton, proprietara lanțului de supermarketuri Walmart, și familia miliardară a fostului secretar pentru educație, Betsy DeVos, scrie Digi24.ro.

La apogeul său, compania lui Holmes a fost evaluată la peste 9 miliarde de dolari.

În 2015, o investigație a publicației The Wall Street Journal a dezvăluit că testele Theranos dădeau de fapt erori masive și firma făcea, de fapt, alte analize folosind metodologia tradițională de recoltare a sângelui și laboratoare externe.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă