Elisabeta Lipă este optimistă: „Avem deja șapte echipaje calificate la Tokyo, iar alte trei vor lua startul în regata de la Lucerna”

3 săptămâni in urmă 20

Elisabeta Lipă a declarat că este mulțumită de prestația canotorilor la ultimul Campionat European, dar principalul obiectiv rămâne Olimpiada de la Tokyo.

La Varese, România a cucerit medalii de aur la dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş) şi opt plus unu feminin (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea).

La ediţia de anul trecut, România a încheiat tot cu şase medalii, dar patru de aur, una de argint şi una de bronz.

Elisabeta Lipă este optimistă: „Avem deja șapte echipaje calificate la Tokyo, iar alte trei vor lua startul în regata de la Lucerna”

„A fost un european atipic. Toate țările participante au încercat diverse variante pentru calificările pentru Tokyo.

A fost frig, ploaie, vânt, dar ăsta e sportul. Avem deja șapte echipaje calificate pentru Olimpiadă, iar alte trei vor lua startul în regata de la Lucerna de luna viitoare.

Am ieșit pe locul 4 la medalii, ultima oară am fost pe 2. Însă am vrut să vedem la ce nivel suntem.

La una dintre probe nu am luat medalie pentru că am venit mai în spate cu 27 de miimi de secundă.

Asta înseamnă că suntem acolo, asta e tot ce contează. Trebuie să ne pregătim mai bine”, a declarat Elisabeta Lipă ]ntr-o intervenție la Radio Sport Total FM.

Argintul la fel ca aurul, în viziunea Elisabetei Lipă

„Medaliile de argint pentru mine valorează la fel de mult ca şi cele de aur şi îi felicit pentru felul în care au concurat. Eu cred într-un rezultat de excepţie la Jocurile Olimpice.

România a terminat aceste campionate europene pe locul trei în probele olimpice, suntem o delegaţie frumoasă, puternică, care o să vă facă surprize la Tokyo”, a declarat Lipă.

România a încheiat pe locul patru în clasamentul general pe medalii (2-4-0), după Marea Britanie (5-4-3), Italia (3-3-2) şi Olanda (2-4-3).

The post Elisabeta Lipă este optimistă: „Avem deja șapte echipaje calificate la Tokyo, iar alte trei vor lua startul în regata de la Lucerna” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă