Elevii și studenții, PROTEST în Piața Victoriei după ce Guvernul a anunțat eliminarea gratuității transportului

2 săptămâni in urmă 11

 Facebook.comProtest al elevilor și studenților față de eliminarea gratuității pe transport Foto: Facebook.com

Zeci de elevi şi studenţiau protestat joi în fața Guvernului, în Piața Victoriei, faţă de eliminarea gratuităţii pe mijloacele de transport. Printre mesajele transmise guvernanților au fost: „Nu ne luaţi transportul gratuit”, „Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă!”.

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 12:35

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Protestatarii s-au adunat în faţa sediului Guvernului şi au scandat mai multe sloganuri, printre care: „Fără transport, avem viitorul mort”, „Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”, „Nu ne luaţi transportul gratuit”, „Vrem transport”, „Ignoranţă, ignoranţă”.

„Suntem în faţa Guvernului României, alături de colegii noştri de la ANOSR, pentru a aduce în atenţia publică problematica subfinanţării educaţiei, care va avea repercusiuni precum înlăturarea gratuităţii transportului pentru studenţi şi elevi”, au transmis elevii joi într-un mesaj pe Facebook. 


 
Și studenții din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) îi răspund premierului Florin Cîțu, după ce acesta a declarat miercuri că nu vede ca fiind ”un capăt de ţară” limitarea călătoriilor CFR pentru studenţi, dând exemple din mai multe ţări. „România era ţara care era în afara sistemului, toate celelalte ţări, ţări mult mai dezvoltate, nu ofereau această gratuitate”, a mai spus Florin Cîțu.

„Ar trebui să fie un capăt de ţară faptul că în ciuda unor statistici dezastruoase privind situaţia materială a studenţilor, Guvernul intenţionează să ia decizii arbitrare, argumentând un impact bugetar în fapt nesemnificativ faţă de multiplele avantaje atât pentru studenţi, cât şi pentru operatorii feroviari. Nu doar că niciun partid din coaliţia guvernamentală nu a criticat transportul gratuit al studenţilor din opoziţie, ba chiar reprezentanţi ai lor l-au susţinut”, a transmis ANOSR. 
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă