Elevii și copiii de la trei școli și două grădinițe din comuna Afumați, județul Ilfov, trimiși în online printr-o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență, după ce Ministerul Educației anunțase în localitate scenariul verde pentru săptămâna 20-24 septembrie

3 săptămâni in urmă 51

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/09/Scoala-Gimnaziala-nr-1-Afumati.jpeg
Trei școli și două grădinițe din comuna Afumați se închid pentru prezența fizică a elevilor, potrivit unei decizii luate duminică de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov. Este vorba despre Hotărârea nr. 162 din 19.09.2021 a instituției. Practic, CJSU a decis duminică închiderea școlilor pe criteriul ratei de incidență, deși Ministerul Educației anunța că potrivit ratei de incidență de vineri, cea prevăzută de ordinul comun cu regulile pentru școli, localitatea este în scenariul verde, cursuri cu prezență fizică, în săptămâna care urmează.

Școlile și grădinițele care intră în scenariul roșu:

  • Școala Gimnazială nr. 1 Afumați;
  • Școala Primară nr. 2 Afumați;
  • Școala Primară nr. 3 Afumați;
  • Grădinița nr. 1 Afumați;
  • Grădinița cu program prelungit nr. 4.

Decizia CJSU Ilfov a fost aprobată chiar dacă schimbarea scenariului unei unități de învățământ are ca referință ziua de vineri (art 2, alin 3 din ordinul 5.196/1.756). Pragul a fost atins în weekend, sâmbăta mai exact, iar comitetul a decis trecerea în online de pe o zi pe alta, începând cu ziua de luni. Până acum, în toate situațiile, școlile s-au închis integral, pe criterii epidemiologice, doar conform odinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Articolul 2, alineatul 3 prevede: „Scenariul de funcționare al unității/instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de situația privind evoluția epidemiologică publicată pe site-ul DSP, prin raportare la prevederile art. 3”.

Localitatea Afumați a depășit rata de infectare duminică, pe 19 septembrie, vineri rata de incidență fiind 5,34, potrivit datelor oficiale ale Ministerului Educației.

Dealtfel, vineri, 17 septembrie, Ministerul Educației a anunțat că școlile din localitatea Afumați, județul Ilfov, vor funcționa în scenariul verde în săptămâna 20-24 septembrie, conform ratei de incidență care stă la baza deciziei de a închide școlile.

Ce prevede hotărârea CJSU din 19 septembrie, care se bazează tot pe ordinul comun, cel puțin așa susțin autorii acesteia:

„Începând cu data de 20 septembrie 2021 se aprobă scenariul 2, litera b) de funcționare (participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special), conform Ordinului comun emis de Ministerul Educației (nr. 5196/03.09.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1756/03.09.2021), pentru un număr de 3 unități școlare, respectiv:

  • Școala Gimnazială nr. 1 Afumați;
  • Școala Primară nr. 2 Afumați;
  • Școala Primară nr. 3 Afumați.

Începând cu data de 20 septembrie 2021 se aprobă scenariul 2, litera a) de funcționare (participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție), conform Ordinului comun emis de Ministerul Educației (nr. 5196/03.09.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1756/03.09.2021), pentru un număr de 2 unități școlare, respectiv:

  • Grădinița nr. 1 Afumați;
  • Grădinița cu program prelungit nr. 4.

Pentru 14 zile, incepând cu data de 19 septembrie 2021, se aprobă scenariul de funcționare online pentru clasa a III–a B din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” din orașul Voluntari, conform art. 6 alin (8) din Ordinul comun emis de Ministerul Educației (nr. 5196/03.09.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1756/03.09.2021)”

Foto: www.scoala-afumati.ro

Articolul Elevii și copiii de la trei școli și două grădinițe din comuna Afumați, județul Ilfov, trimiși în online printr-o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență, după ce Ministerul Educației anunțase în localitate scenariul verde pentru săptămâna 20-24 septembrie apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă