Elevii și-ar putea face singuri testele de salivă, sub supravegherea profesorilor. Ministrul educației: „Sunt total de acord”

2 săptămâni in urmă 26

Într-o intervenție la postul B1 TV, Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a afirmat că este „total de acord” cu varianta ca elevii să-și facă testele de salivă pentru depistarea Covid singuri, însă sub supravegherea cadrelor didactice, informează HotNews. Posibilitate fusese invocată luni, 10 ianuarie, la aceeași teleleviziune, de șeful DSU, Raed Arafat.

„Sunt 100% pe aceeași lungime de undă cu Raed Arafat. Sun țări în care așa se face. Administrarea testelor se face în școală, nu de către profesori de multe ori, se autoadministrează de către elev, dar, într-adevăr, în fața cardrului didactic care nu intervine, dar raportează. Ionel, Gigel, Costel sunt negativi, Vasile este pozitiv. Deci există acest minim control”, a declarat Sorin Câmpeanu, ministrul educației, marți, 11 ianuarie, la postul B1 TV.

„Sunt total de acord, ar fi un control mult mai bun și sunt convins că rezultatul ar fi altul cu privire la numărul de cazuri care sunt confirmate prin teste PCR identificate inițial prin teste de salivă”, a adăugat deminitarul.

Ministrul spune că un element important de luat în calcul pentru o eventuală închidere a școlilor va fi și presiunea pe spitale.

Sorin Cîmpeanu spune că „ar fi fost mult mai bine” dacă ar fi existat teste în școli, la reluarea cursurilor

„Ar fi fost mult mai bine dacă am fi avut teste, însă situația este foarte clară – există acele contestații care au blocat procesul de achiziție. Este regretabil, n-am ce să adaug mai mult, însă partea bună, am înțeles de la IGSU că este în curs de analiză lotul 2 și că, probabil, înainte de a rezolva situația juridică cu contestatarii, am înțeles că sunt mai mulți, pentru lotul 1, se va rezolva pentru lotul 2 și vor fi teste în școli pentru a avea o măsură suplimentară de protecție sanitară, foarte necesară”, a completat Cîmpeanu.

Cîmpeanu s-a declarat supărat pe părinții care nu vor vaccinare, nici testare sau măști, dar „vrem în schimb să menținem școala fizic”

Foto: Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă