Elevii români învață în cele mai aglomerate clase din UE. Clasele cele mai lejere sunt în Grecia și Luxemburg

1 lună in urmă 29

Elevii din România ar putea avea o materie nouă! Deputaţii au votat introducerea în programa şcolară a materiei "Educaţie Financiară", ce va fi învăţată din clasa întâi până în clasa a opta.

Dacă va primi şi votul senatorilor, proiectul va deveni lege. Până atunci, insa, din nou probleme. Potrivit unui raport Eurostat, elevii români învaţă în cele mai aglomerate clase din Uniunea Europeană!

Deşi tendinţa este una de uşoară scădere în perioada analizată, fiecare cadru didactic din România a ajuns să aibă în clasele primare - în medie - 20 de elevi. Legea permite maximum 22. În timp ce la nivelul Uniunii, clasele sunt mult mai aerisite, cu doar 14 copii. Însă nu suntem singura ţară care trece de această medie europeană.

La mică distanţă de noi sunt Franţa şi Cehia, unde sunt în medie aproape 19 copii la un singur învăţător. Clasele I-IV cele mai lejere le găsim, în schimb, în Grecia şi Luxemburg, unde fiecare învăţător se ocupă de cel mult 9 copii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă