Elevii revin la școală. Care sunt provocarile și ce reguli trebuie să respecte pentru a fi în siguranță? Răzvan Cherecheș, invitat la Interviurile HotNews LIVE miercuri, de la ora 12:00

1 săptămână in urmă 19

​O parte dintre copiii de grădiniță și elevi revin miercuri la cursuri, după o vacanță de mai bine de o lună. Chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-CoV2 raportat zilnic de autorități este în scădere în ultima perioadă, iar valul al treilea al pandemiei pare să fie pe final, redeschiderea școlilor vine la pachet cu o serie de reguli și provocări, într-un context epidemiologic ce rămâne complicat. Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, fost consilier onorific în Ministerul Sănătății și unul dintre cei mai vizibili specialiști în spațiul public în perioada pandemiei de COVID-19, este invitat la interviurile HotNews.ro LIVE, miercuri, de la ora 12:00.

Le va fi greu copiilor, la revenirea în comunitate, să respecte regulile de aur din pandemiei - masca, distanțarea și dezinfectarea mâinilor?

Cât de eficiente sunt testele pentru depistarea COVID-19 care vor fi folosite în școli?

Copiii care suferă și de alte afecțiuni au un risc mai mare de a face o formă gravă de COVID-19, în cazul în care se infectează la școală?

Ce urmează după al treilea val al pandemiei de COVID-19?

Interviul este al doilea dintr-o serie de dezbateri pe care HotNews.ro le-a început marți cu ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, și care vor continua cu profesori, elevi, medici și psihologi, despre școala în pandemie și despre efectele acestei perioade asupra copiilor.

  • Cititorii HotNews.ro îi pot adresa întrebări invitatului folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.

Interviul va fi transmis pe conturile de Facebook și YouTube ale HotNews.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă