Elevii nu vor mai fi amestecați cu cei din alte clase la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

1 lună in urmă 1


Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, dar neamestecați cu cei din alte clase, la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, scrie edupedu.ro. „Noutatea este doar că nu se mai amestecă clasele, aceasta este o recomandare medicală”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, pentru Libertatea.


Conform adresei trimise către Inspectoratele Școlare Județene și al Municipiului București, semnată de secretarul de stat Sorin Ion, repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca elevii, din rațiuni sanitare.


„Câte unul în bancă și alfabetic este dispunerea de când există examenele. Special pentru acest an este doar recomandarea să nu se amestece clasele. Este și logic, iar aceasta este o recomandare medicală, să nu amestecăm colectivele de elevi. Și este valabil doar la simulare, ca să nu riscăm nimic”, a explicat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, pentru Libertatea.


În adresa trimisă de Ministerul Educației sunt și câteva reguli birocratice, precum unde să fie capsate foile și unde să fie aplicată ștampila școlii.Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a):


Elevii claselor a 8-a se pregătesc în această perioadă pentru simularea examenelor de Evaluare Națională 2021. Prima probă, cea la Limba și literatura română, va avea loc pe data de 29 martie.


29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă30 martie 2021 Matematică – probă scrisă31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor


Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)


22 martie 2021 Limba și literatura română23 martie 2021 Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie24 martie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării25 martie 2021 Limba și literatura maternă31 martie 2021 Afișarea rezultatelor


Cum se vor desfășura probele de la Simulare Evaluare Națională 2021


Examenele din cadrul simulării Evaluării Naționale 2021 încep la ora 9:00. moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.


Fiecare elev are la dispoziție două ore pentru a rezolva toate subiectele, din momentul în care profesorul supraveghetor termină de distribuit toate foile cu subiectele.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă