Elevii nu vor fi testați antiCovid nici săptămâna viitoare. Raed Arafat: Din păcate, achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată de către una din firmele articipante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe

3 săptămâni in urmă 20

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/03/Raed-Arafat-gov.ro1_-scaled.jpg
Școlile rămân fără teste de salivă pentru elevi și săptămâna viitoare, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat în briefing de presă în derulare la Guvern. “Din păcate, am fost anunțați la data de 5 decembrie de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate că achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor – N.Red.) de către una din firmele participante”, a declarat Arafat.

“Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe. Nu vom aștepta după asta a doua instanță, legea ne permite clar să semnăm după decizia primei instanțe. Dar IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – N.Red.), care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitației făcută de ONAC, nu va putea semna din păcate contractele subsecvente săptămâna asta, până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate în acest sens și atunci vom continua. Sunt oferte, sunt companii care au promis că vor aduce, dar cu contestația sunt niște reguli pe care nu avem cum să le încălcăm și care va trebui să fie respectate. Asta este problema cu care ne confruntăm la acest moment pentru această săptămână și poate începutul săptămânii viitoare”, a declarat Raed Arafat, după ședința de Guvern de astăzi, 5 ianuarie 2022.

LIVE VIDEO Declarațiile făcute după ședința de Guvern:

Articolul Elevii nu vor fi testați antiCovid nici săptămâna viitoare. Raed Arafat: Din păcate, achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată de către una din firmele articipante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă