Elevii merg la școală până la intrarea în carantină, chiar dacă rata de infectare depășește pragul de 6. Cîmpeanu: Ordinul de ministru se modifică

4 săptămâni in urmă 1


Ministrul Educației a anunțat că, în urma discuțiilor purtate cu ministrul Sănătății s-a decis ca preșcolarii și elevii din clasele primare și terminale vor merge la grădință, respectiv la școală până la instituirea carantinei, relatează Digi24. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu, după ce astăzi, 23 martie, i-a cerut lui Vlad Voiculescu modificarea ordinului comun privind participarea la cursuri.


„Am stabilit cu ministrul Sănătății că vom modifica ordinul de ministru comun, în așa fel ca elevii să meargă la școală până la instituirea carantinei, cu restricțiile cunoscute, conform scenariilor. Vom modifica sintagma «școlile intră în online la 6 la mie» cu sintagma «școlile intră în online la intrarea în carantină»”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, confrom sursei citate.


În cazul elevilor din clasele terminale, rămâne valabil în continuare procentul stabilit printr-un ordin anterior al MS și MEC, care prevede participarea fizică la cursuri în limita a 50%.


Ministrul Educaţiei a transmis marți dimineață, 23 martie, ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, o adresă prin care solicita ca trecerea cursurilor în sistem online să se facă „numai în situația în care la nivelul localității este declarată stare de carantină”.


În prezent, ordinul prevede că școlile revin la cursurile online acolo unde rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 depăşeşte 6 la mia de locuitori, ceea ce în cazul Bucureștiului s-a întâmplat astăzi.


În schimb, în Brașov, oraș unde a fost depășită săptămâna trecută pragul de 6 privind rata de infectare, cursurile au fost mutate în online.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă