Elevii intră în vacanţă, cei mai mulţi dintre ei până în 4 mai. Clasele terminale reiau cursurile pe 11 aprilie

2 săptămâni in urmă 5

Elevii intră, vineri, în vacanţa de primăvară, prelungită printr-o modificare a structurii anului şcolar. Pentru cei mai mulţi dintre ei vacanţa se va încheia în 4 mai.

vacanță elevi 2021

Oficialii din Educație au prelungit vacanţa de primăvară, în încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus

Mediafax Foto / Sebastian Tătaru via Hepta

Clasele terminale vor face cursuri online în perioada 12 aprilie - 29 aprilie

Structura anului şcoar a fost modificată recent prin ordin al ministrului Educaţiei, astfel încât vacanţa de primăvară a fost prelungită. Vacanţa are loc în perioada 2 aprilie – 4 mai pentru cei mai mulţi dintre preşcolari şi şcolari. Pentru elevii din clasele terminale, structura anului şcolar nu se modifică.

Astfel, clasele terminale au vacanţă în perioada 2 aprilie - 11 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale Catolice, şi în perioada 30 aprilie - 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. În intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

România, în valul trei al pandemiei de coronavirus

Decizia prelungirii vacanţei a fost luată de autorităţi în încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Numărul de noi infectări depăşeşte aproape zilnic 6.000 de cazuri, multe dintre cazuri fiind medii şi severe. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline, presiunea pe sistemul medical fiind foarte mare.

Specialiştii reclamă că noile variante de coronavirus sunt mult mai contagioase şi dau forme mai grave de boală. În aceste condiţii, s-a cerut reducerea mobilităţii pentru limitarea răspândirii pandemiei.

sursa: news.ro

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

elevi vacanta an scolar ministrul educatiei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă