Elevii din Vâlcea şi Argeș şi-au prezentat online proiectele, în cadrul Târgului CODE Kids Regional Fest 2021. Cu ce proiecte inedite au impresionat

1 săptămână in urmă 13

Târgurile de știință și tehnologie pentru copii demonstrează că aceștia nu au limite în ceea ce privește creativitatea. De cele mai multe ori, cel mai mare impediment este legat de partea materială.

Cum văd copiii viitorul

La Vâlcea a avut loc un eveniment tematic pentru pasionații de știință și tehnologie, dedicat proiectelor din domeniul IT și robotică. Micii programatori, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, și-au prezentat proiectele la care au lucrat luni bune, în cadrul Târgului CODE Kids Regional Fest 2021.

În evidență au ieșit membrii unui grup de programatori de la o bibliotecă sătească. Aceștia fac parte din clubul „Wizards Code Club” și sunt din localitatea Pietrari – Vâlcea. Anul acesta au reușit să obțină toate cele trei premii puse în joc, cu trei proiecte diferite: „Eco Grass Cutter”, „Mănușa hipersensibilă” și „Bee friendly”, cea din urmă obținând premiul I.

„Noi suntem renumiţi pentru mierea delicioasă şi ştiind că pentru prepararea mierii este nevoie de timp, cunoştinţe deosebite şi grijă pentru a păstra familiile de albine sănătoase, ne-am gândit cum să-i ajutăm pe apicultori. Am proiectat un sistem de senzori menit să vină în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, aşa cum a reieşit din discuţiile cu aceştia.

„Bee freendly” are în vedere existenţa unui stup prietenos pentru albine, ca apicultorii să cunoască în orice moment situaţia stupinei, pentru a putea interveni în timp util. Spre exemplu, pot să cunoască în orice moment când se apropie vreun intrus, sau când vine ploaia, ori când să se oprească din afumat stupina, ca să nu creeze vreun disconfort albinelor.

Toate aceste informaţii sunt primite direct pe telefonul proprietarului…”, ne-au dezvăluit micii programatori. Copiii susţin că o astfel de investiţie, în acest moment, ar costa un apicultor 250 de lei/stup.

Robotul care taie singur iarba

Proiectul „Eco grass cutter” s-a clasat pe primul loc. Participanții au mărturisit că a fost gândit pentru a fi folosit inclusiv în zona din care provin. Este vorba despre un robot care poate ajuta persoanele din orice localitate la întreținerea curților și tăierea ierbii.

Ne-am gândit la acest robot, pentru că jumătate din terenurile din localitatea noastră rămân necosite, din cauza îmbătrânirii populaţiei şi a migrării tinerilor în străinătate. Robotul ar putea să se dovedească o super-investiţie, dacă am găsi investitorul potrivit.

L-am gândit dotat cu trei motoare, dintre care unul dedicat tăierii ierbii şi un senzor ultrasonic pentru a putea evita obstacolele, inclusiv pe pante uşor accidentate. Are autonomie nelimitată, pentru că a fost conceput să folosească energia de la panourile fotovoltaice cu care este dotat”, a menţionat echipa de programatori.

Ultimul proiect, clasat pe locul trei, „Mănușa hipersensibilă”, a fost conceput pentru persoanelor cu probleme de vedere. Acesta are rolul de a-i feri de tot felul de obstacole și pericole care ar putea apărea în drum.

The post Elevii din Vâlcea şi Argeș şi-au prezentat online proiectele, în cadrul Târgului CODE Kids Regional Fest 2021. Cu ce proiecte inedite au impresionat appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă