Elevii din mai multe județe “salută” decizia care le permite claselor a VIII-a și a XII-a să vină fizic la școală în scenariile roșii

1 lună in urmă 2

Elevii din mai multe județe “salută” decizia de a le permite claselor a VIII-a și a XII-a să vină fizic la școală în scenariile roșii, în context pandemic, pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021.

Amintim că ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, i-a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun astfel încât elevii din clasele terminale să poată merge fizic la școală și în scenariul 3. Cei doi oficiali au ajuns ieri seară la un acord, după ce Bucureștiul a intrat în scenariul 3 care trimitea clasele a VIII-a și a XII-a acasă și menținea la școală doar elevii de primar și grădiniță. Tot în cursul serii de vineri, 5 martie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a abilitat, prin Hotărârea nr. 15, ministerele Educației și Sănătății să modifice ordinul comun cu regulile din școli pentru a permite elevilor să continue cursurile față în față (detalii aici).

Asociația Elevilor din București și Ilfov reacționează la decizia CNSU și spune, într-un comunicat remis Edupedu.ro, că “elevii care se află în clasele a VIII-a, respectiv a XII-a, sunt prioritari, și ar trebui clasificați ca atare în scenariile bazate pe rata de infectare. Trebuie avut în vedere faptul că aceștia au un examen, în care o să se prezinte fizic, deci vor trebui să se pregătească vehement. Mai mult, faptul că educația a sistat în multe zone, pentru aproape un an, le aduce un dezavantaj, pentru care ar trebui să se pregătească suplimentar, conform programului de ore remediale”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă