Elevii din localitățile carantinate din Ilfov, care învață la licee bucureștene, vor putea merge la simularea Bacalaureatului, asigură autoritățile

1 lună in urmă 1

Elevii din clasa a XII-a care învață la liceele din București și locuiesc în zonele carantinate din Ilfov vor putea merge săptămâna viitoare la simularea examenului de Bacalureat, informează edupedu.ro.

Potrivit sursei citate, elevii pot merge la simulare, singuri sau însoțiți – dacă sunt minori, în baza unei declarații pe proprie răspundere. În forma actuală, declarația nu prevede, printre motive, participarea la aceste testări. Autoritățile au promis, însă, că vor face excepții.

”O să vorbesc și cu cei de la poliție să li se permită, o să vorbesc și la Departamentul pentru Situații de Urgență”, a spus Daniel Zamfir, prefectul de Ilfov. Acesta a precizat că decizia va fi luată duminică seară, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

”Este necesară declarația pe propria răspundere”

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că elevii vor putea participa la simularea Bacalaureatului. ”Vor fi asimilate aceste deplasări acelora pentru desfășurarea activităților – punctul 1 de pe declarația pe propria răspundere. Dar este necesară declarația pe propria răspundere. Vor fi patrule și în jurul școlilor, ca să asigure accesul elevilor și să verifice că se respectă toate regulile, respectiv purtarea măștii și distanțarea fizică”, a subliniat Stoica.

În prezent, în modelul Declarației pe propria răspundere pentru ieșirea din locuință, nu există motivul ”mers la școală”. Sunt trecute doar motivele pentru mers la serviciu sau pentru cumpărături de necesitate, ori situații medicale și plimbări scurte, lângă locuință, mai arată sursa citată.

Simularea pentru examenul de Bacalaureat 2021 începe luni, 22 martie, și va avea următorul program:

22 martie – Limba și literatura română 23 martie – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie 24 martie – Proba la alegere a profilului și specializării 25 martie – Limba și literatura maternă 31 martie – Afișarea rezultatelor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă