Elevii din Giurgiu fac cursuri online pentru că primăria nu are bani pentru căldură în școli

3 săptămâni in urmă 14

Toate școlile din municipiul Giurgiu au început cursurile online pentru că autoritățile locale spun că nu au bani pentru a furniza încălzire în școli.

Primarul spunea în 30 decembrie că gazul e plătit doar până în 3 ianuarie 2022.

„Având în vedere dificultăţile financiare cu care ne confruntăm, vă informăm că nu putem continua asigurarea agentului termic în şcoli, motiv pentru care, în perioada 3-9 ianuarie, cursurile în şcolile din municipiul Giurgiu se vor desfăşura online”, se arată într-o informare transmisă luni Inspectoratului Judeţean Şcolar de către Primăria Giurgiu, potrivit Agerpres.

Încă din ultimele zile ale anului trecut, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, trăgea un semnal de alarmă cu privire la faptul că fără un ajutor financiar de la Guvern nu poate fi asigurat agentul termic în unităţile şcolare din oraş şi există posibilitatea ca reluarea cursurilor să fie făcută online, lucru care s-a şi întâmplat.

„Nu vă ascund faptul că ne găsim în situaţia să avem gaz plătit până la data de 3 ianuarie 2022”, a spus primarul în 30 decembrie 2021.

El a afirmat că prin majorarea preţului gazului de şase ori, cheltuielile municipalităţii sunt de aproximativ 180.000 de lei pe zi, respectiv aproximativ cinci milioane de euro pe sezonul rece, ceea ce este „catastrofal” şi „nu se poate trece peste această iarnă decât iarăşi cu ajutor guvernamental” pentru că şi aşa şcolile, creşele şi grădiniţele primeau agent termic după un program de 12 ore pe zi cuprins între orele 4,00 şi 16,00.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă