Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu reîncep, astăzi, cursurile. Cum se vor desfășura activitățile didactice

3 săptămâni in urmă 24

Cursuri onlineCursuri online

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep, astăzi, cursurile online ale semestrului al doilea.

LUNI, 12 APRILIE 2021, 08:40

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Pentru clasele terminale, structura anului şcolar nu a suferit niciun fel de modificare, vacanţele de primăvară rămânând la datele deja cunoscute. Vorbim despre 2-11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice şi 30 aprilie - 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. Prin urmare, în intervalul 12- 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la activităţile didactice.

Vacanţa se va încheia pentru elevii din celelalte clase pe data de 4 mai, rămânând de văzut dacă aceștia se vor putea întoarce în bănci sau vor continua să învețe în sitem online.

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I - a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza acest semestru la finalul lunii iunie, mai exact pe 25 iunie, în loc de 18 iunie, așa cum se întâmpla în anii anteriori.

Vestea bună este că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 - 25 iunie - Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie - 1 iulie - probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei, relatează Agerpres. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă