Elevii din București ar putea trece la școala online după doar o lună de la debutul anului școlar, susține ministrul Educației: Mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință

3 săptămâni in urmă 23

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/03/Scoala-gimnaziala-56-din-Bucuresti-Foto-Edupedu.jpeg
Dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare, elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pentru Digi24. De luni, elevii din 13 localități din țară, în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor face cursuri exclusiv online.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit.

Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî.

Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citește declarația integrală pe Digi24.ro

Elevii din 13 localități vor face școală online de săptămâna viitoare, deoarece incidența a depășit rata de 6 la mia de locuitori, potrivit datelor Ministerului Educației și potrivit regulilor în vigoare, impuse prin ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Localitatea cu cea mai mare rată, la nivel național, este Târșolț din județul Satu Mare. Aici incidența are valoarea de 13.88.

A doua cea mai mare incidență este înregistrată în localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu: 11.55. Celelalte 11 localități cu rata de incidență peste 6 la mia de locuitori sunt următoare:

 • localitatea Cărand din județul Arad: 10.22
 • localitatea Gherța Mică din județul Satu Mare: 10.14
 • localitatea Ploscoș din județul Cluj: 9.65
 • localitatea Pojejena din județul Caraș-Severin: 9.07
 • localitatea Cătina din județul Cluj: 7.78
 • localitatea Șimișna din județul Sălaj:7.67
 • localitatea Bixad din județul Satu Mare: 7.63
 • localitatea Turț din județul Satu Mare: 6.72
 • localitatea Oraș Negrești-Oaș din județul Stau Mare: 6.44
 • localitatea Oraș Bechet din județul Dolj: 6.4
 • localitatea Tupilați din județul Neamț: 6.12
Foto: captură edu.ro

Astfel, în județul Satu Mare sunt 5 localități cu incidența peste 6 la mia de locuitori. Clujul are 2 localități cu incidența peste 6.

Incidența pe județe este următoarea:

Anul școlar a început pe 13 septembrie pentru elevi, iar până la acest moment regulile prevăd închiderea claselor în format fizic și trecerea lor în online fie din motive epidemiologice – rata de infectare peste 6 cazuri la 1.000 de locuitori, fie care țin de infrastructură.

Pentru ziua de vineri erau 795 de clase suspendate din cauza cazurilor de infectare, adică 17.658 de elevi/copii nu făceau cursuri în format fizic.

Foto: Edupedu.ro

Articolul Elevii din București ar putea trece la școala online după doar o lună de la debutul anului școlar, susține ministrul Educației: Mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă