Elevii din Berlin pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie

1 lună in urmă 2

Parlamentarii din Berlin, unul dintre cele 16 landuri ale Germaniei, au votat modificarea legii educaţiei, astfel încât elevii pot opta să repete anul şcolar care a fost afectat de pandemie, informează The Guardian, citat de Digi24.

Elevii şcolilor din capitala Germaniei vor putea alege dacă vor să repete anul şcolar care a fost afectat de pandemie. Asta după ce parlamentarii landului au votat în unanimitate să modifice legea educaţiei.

Părinţii elevilor care vor opta pentru această variantă vor trebui să facă o cerere scrisă conducerii unităţii de învăţământ şi să discute în prealabil cu un reprezentant al şcolii pentru a stabili care sunt cele mai bune opţiuni pentru copilul lor.

Legea se aplică copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, de la clasa întâi până la clasa a zecea.

„Trebuie să facem ceva pentru a compensa deficitele educaţionale care au apărut într-un an de pandemie”, a declarat Dirk Stettner, membru al Comitetului pentru Educaţie.

Decizia a fost primită însă cu reticentă. Într-o declarație comună recentă, mai mulți directori de școală s-au opus acestui plan, spunând că se tem de o „catastrofă organizațională”. Ei au spus că sălile de clasă s-ar putea supraaglomera, nu ar fi suficienți profesori și nici suficiente clase.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă