Elevii de gimnaziu și de liceu se întorc azi la școală. Pentru grădinițe și clasele primare, încă o săptămână de vacanță

2 săptămâni in urmă 27

O parte dintre elevi revin de azi în bănci. Este vorba despre cei de gimnaziu și de liceu.

Vacanța de iarnă mai durează o săptămână pentru grădinițe și elevii din ciclul primar, care vor reîncepe cursurile pe 10 ianuarie, potrivit structurii anului școlar 2021-2022, care a fost modificată de Ministerul Educației în luna noiembrie.

Structura anului școlar în curs a fost schimbată după ce, între 25 octombrie și 8 noiembrie 2021, toți elevii au intrat într-o vacanță neprogramată, din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus.

În aceste condiții, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a vor recupera, săptămâna aceasta, prima săptămână liberă din octombrie, în timp ce a doua săptămână va fi recuperată în timpul „Școlii altfel”.

Și liceenii se întorc din vacanță începând de luni.

În acest an nu va exista o vacanță intersemestrială, astfel că semestrul al doilea va începe pe 17 ianuarie, imediat terminarea primului semestru.

Practic pentru acești elevi va urma o perioadă de cursuri de 15 săptămâni consecutive, cuprinsă între 3 ianuarie și 14 aprilie, când începe vacanța de primăvară, potrivit Edupedu.ro.

Tot pe 3 ianuarie reîncep cursurile elevii din învățământul profesional și postliceal.

Pentru copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar vacanța de iarnă se încheie pe 10 ianuarie

Grădinițele și clasele primare vor relua cursurile pe 10 ianuarie, în condițiile în care în octombrie, atunci când au fost introduse cele două săptămâni de vacanță din cauza situației epidemiologice, cele două cicluri de învățământ aveau deja programată o vacanță de o săptămână. Prin urmare, copiii de grădiniță și elevii din clasele I-IV mai au de recuperat o singură săptămână de cursuri, ceea ce se va întâmplă tot în perioada „Școlii altfel”.

Și ei vor intra în semestrul II pe 17 ianuarie și vor avea în total 14 săptămâni de activitate neîntreruptă, până în 14 aprilie.

Vacanța de primăvară din acest an va începe în 15 aprilie și se va încheia pe 1 mai. Aceasta va fi urmată de încă o perioadă de cursuri, până în data de 10 iunie, când începe vacanța de vară.

Elevii din clasa a VIII-a vor încheia anul școlar 2021-2022 pe 3 iunie.

Pentru cei din clasele a XII-a și a XIII-a anul școlar se va termina pe 27 mai, în timp ce liceenii de la filiera tehnologică și învățământul profesional vor încheia cursurile pe 1 iulie.

Pe 30 mai încep înscrierile la evaluarea națională. Problele vor avea loc pe 14, 16 și 17 iunie.

Înscrierile la prima sesiune a examenului de bacalaureat încep pe 23 mai, iar probele se vor desfășura în intervalul 6 – 23 iunie.

Pe 19 noiembrie, a fost aprobată, printr-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, desfășurarea școlii exclusiv cu prezența fizică, în localitățile unde incidența este mai mică de 3/1.000, indiferent de rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ.

Foto: Dumitru Angelescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă