Elevii claselor a VIII-a și a XII-a încep astăzi cursurile exclusiv online. Ceilalți elevi și copiii de grădiniță rămân în vacanță

3 săptămâni in urmă 14

Prima parte a vacanței de primăvară, cea care corespunde sărbătorilor pascale catolice, s-a încheiat pentru elevii din anii terminali. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a reîncep luni, 12 aprilie, cursurile în format 100% online ale semestrului al doilea, până pe 29 aprilie.

Pentru clasele terminale structura anului şcolar nu a suferit niciun fel de modificare, vacanţele de primăvară rămânând la datele planificate şi cunoscute (2 aprilie – 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice şi 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe).

În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

Vacanţa se va încheia pentru elevii din celelalte clase pe data de 4 mai.

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie.

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 – 25 iunie – Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie – 1 iulie – probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă