Elena Udrea, la Curtea de Apel, care urmează să decidă dacă o plasează sub control judiciar: „Nu se pune problema să fie vreun risc să plec undeva”

1 lună in urmă 1


„Cine mai sunt eu după șapte ani de când nu mai am nicio funcție publică, 10 ani de când nu mai sunt ministru? Totuși, să îți fie atât de frică de Elena Udrea?", a declarat fostul ministru al Turismului, la Curtea de Apel București, care va judeca astăzi, 5 martie, solicitarea DNA de a o plasa sub control judiciar.


UPDATE ora 14:15 În așteptarea verdictului CAB, Elena Udrea a ieșit din sala de judecată și a declarat că, în opinia ei, „solicitarea Parchetului este lipsită de temei legal, nu aduce argumente. Eu am experiența statului în pușcărie în afara țării. Nu aș pleca să înfund pușcăriile în afară ca să mă aducă statul înapoi, în condiții de forță”.


„Eu am trei dosare penale, Italia nu este o variantă pentru mine. Nu mi-a trecut prin cap așa ceva”, le-a mai spus Elena Udrea jurnaliștilor prezenți la CAB.


Pe 2 martie, Curtea de Apel București (CAB) a stabilit că Elena Udrea este vinovată de infracţiuni de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a fostului președinte Traian Băsescu la alegerile din 2009 și a condamnat-o la 8 ani de închisoare cu executare. Decizia instanței nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.


„Dacă aș fi vrut să nu mă întorc, nu mă întorceam de acum doi ani. Plecarea mea s-a datorat unei decizii abuzive a instanței. Decizia din Gala Bute a fost ilegală. Eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica și nu cred că se pune problema ca în acest moment să fie vreun risc să plec undeva, câtă vreme mi-am asumat să vin, să trăiesc în România”, a declarat Elena Udrea în această dimineață, în fața Curții de Apel București (CAB), înainte de a intra în sala de judecată.


Nicio instanță nu poate să mențină solutia de la fond. Este dreptul meu să contest decizia care s-a dat și asta voi face. Sunt un om liber, am un copil, vreau să pot îmi cresc copilul în libertate, să mă bucur de copilul meu.

Elena Udrea:
Elena Udrea la Curtea de Apel București, însoțită de avocatul Veronel Rădulescu, înaintea deciziei instanței privind plasarea sub control judiciar

„Condamnarea s-a făcut asupra unui copil de doi ani, care, până la urmă, de ce ar suferi o așa mare nedreptate? Acum nu mai sunt singură ca acum 5 ani, când mă puteam lupta ca un haiduc, acum am responsabilitatea unui copil, mă lupt și pentru el, nu doar pentru mine”, a mai spus Udrea, înainte de a intra în sala de judecată.Pe 4 martie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut la CAB luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Elena Udrea, pentru a o împiedica să plece din România, conform portalului instanțelor de judecată.


Solicitarea instituției conduse de Crin Bologa a avut la bază trecutul Elenei Udrea care, în februarie 2018, cu patru luni înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în dosarul „Gala Bute”, a plecat în Costa Rica.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă