Elena Udrea continuă războiul cu judecătoarea care a condamnat-o la 8 ani: Îi fac plângere penală și sesizez CSM, poate cineva o trage la răspundere

3 săptămâni in urmă 3

Fostul ministru Elena Udrea a anunțat, marți, la Antena 3, că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii și îi va face plângere penală judecătoarei  împotriva judecătoarei Claudiei Jderu, de la Curtea de Apel București, care a condamnat-o la 8 ani de închisoare:

”Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător pentru condamnarea asta total ilegală şi nedreaptă pe care mi-a dat-o”.

Udrea a spus că motivarea judecătoarei este ”un abuz inimaginabil” și că judecătoarei ”poate i-a făcut plăcere” să o condamne.

Fostului ministru a mai adăugat că nu a avut timp să studieze dosarul fostului premier Adrian Năstase, dar că ”începe să creadă că și el a fost condamnat pe nedrept”.

Context

Judecătoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel București a explicat în aproximativ 100 de pagini care au fost motivele pentru care le-a condamnat pe Elena Udrea și pe Ioana Băsescu la 8 și respectiv 5 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2012. Condamnarea este în primă instanță și poate fi atacată.

Potrivit motivării obținute în exclusivitate de G4Media.ro, probatoriul administrat de DNA și ulterior în instanță arată vinovăția inculpaților acuzați de spălare de bani, luare de mită și delapidare.

„Chiar dacă s-a negat de către inculpaţi faptul că ar fi existat o prioritizare a plăţilor, alta decât cea a ordinii formulării acestora şi a constatării îndeplinirii condiţiilor legale pentru efectuarea lor, în mod evident existau verificări prealabile virării periodice a sumelor de bani solicitate/justificate de către unităţile administrativ teritoriale beneficiare astfel că inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Nastasia Gheorghe, având în vedere calitate de ordonator principal de credite (delegată în cazul inculpatului Nastasia Gheorghe prin ordinul ministrului din data de 04.03.2009) erau implicaţi în aceste proceduri.” conform motivării.

Magistrata a luat în calcul și circumstanțele personale ale Elenei Udrea și Ioanei Băsescu, dar și pericolul social ridicat al faptelor presupus comise de acestea.

Citește și EXCLUSIV Detalii noi din motivarea condamnării Elenei Udrea la 8 ani de închisoare/ Curtea de Apel a ținut cont de antecedente, pericolul social ridicat al faptelor, cuantumul mitei. Citește și ANALIZĂ Elena Udrea este liberă să plece din țară/ De ce nu s-a luat nicio măsură, deși a fost condamnată la 8 ani în primă instanță, iar în trecut a fugit înainte de verdictul definitiv / Danileț: E nevoie de modificări legislative Citește și Elena Udrea, în instanţă: Dacă nu există dreptate omenească, sigur există dreptate divină. Achitările, cred că le merit Citește și Elena Udrea, blesteme pentru judecătoarea care a condamnat-o la 8 ani de închisoare pentru corupție: ”O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei” Citește și BREAKING Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, Ioana Băsescu – 5 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Dan Andronic, achitat. Sentințele nu sunt definitive

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă