El ar fi propunerea de premier al României! Cine se află în cărțile alianței PNL-PSD

3 săptămâni in urmă 19

În urma negocierilor de astăzi dintre PNL și PSD, se pare că s-a ajuns la un consens, sau cel puțin unul în teorie. Ambii lideri de partid, Florin Cîțu, cât și Marcel Ciolacu, declară că sunt mulțumiți de cele discutate. Deși nu au dat nicio altă informație, surse din interior spun că înțelegerea este ca și parafată. Mai mult de-atât, PNL ar fi venit cu o ofertă greu de refuzat de PSD și Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu i-a făcut o ofertă de nerefuzat lui Marcel Ciolacu

Florin Cîțu a mers astăzi la negocierile cu PSD cu o ofertă care a pus-o pe masă. Surse politice, conform Digi24, spun că oferta ar  fi o anume rotație de prim-miniștrii, la doi ani, iar PSD și PNL să dea câte un premier.

Aceleași surse spun că prima nominalizare ar fi chiar Marcel Ciolacu, liderul PSD, care nu a exclus ideea de a intra la guvernare alături de Florin Cîțu, dacă acesta va fi nominalizarea PNL, dar numai după discuțiile din PSD.

PNL și PSD ar putea reînvia USL

Liderul PSD anunța că mâine PSD va avea o ședință oficială în care se vor discuta negocierile și ofertele de astăzi. Cu alte cuvinte, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar reînvia fosta alianță, USL, iar Marel Ciolacu, conform surselor, are toate șansele să devină premier.

Suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei noi majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu. Deși nu este exclusă această alianță, Marcel Ciolacua accentuat faptul că PSD va merge la discuţiile de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

„Nu s-a ajuns la concluzii. Am găsit multe lucruri care ne pot uni”

La finalul zilei Florin Cîțu a ținut să accentueze că, pentru moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie reală, dar a rămas că se vor reîntâlni la o dată ce va fi stabilită de cele două birouri permanente. Cu toate astea, Florin Cîțu a mai declarat că Am găsit multe lucruri care ne pot uni. 

„Nu s-a ajuns la concluzii. Am găsit multe lucruri care ne pot uni. Avem o criză în sănătate, în energie și pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reușim cu cei de la PSD să facem acest lucru este ok. Decizia o luăm în PNL. Mergem la partid, prezentăm cele două variante cu plusuri și minusuri. Nu s-a discutat despre portofolii și ministere”, a declarat Florin Cîțu.

Negocierile avute cu foștii parteneri de coaliție, USR PLUS, se pare că nu au fost pe placul actualului lider PNL, dar nu exclude noi negocieri cu aceștia.

The post El ar fi propunerea de premier al României! Cine se află în cărțile alianței PNL-PSD appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă