Egoismul și inconștiența speculanților cu certificate false

1 lună in urmă 25

M-am îngrozit urmărind recent știrile care vizează dosare penale și descinderi în anumite centre de vaccinare unde s-ar fi mimat inocularea în schimbul unor sume de bani. Angajații centrelor vindeau, spun anchetatorii, contra unor sume de bani, vaccinări fictive.

În felul acesta, cei care nu își băgau „otravă” în organism, primeau certificatul verde și aveau anumite facilități. Ei sunt părtași la dezastrul umanitar din România. Cauzele sunt multiple, dar e bine de știut, de exemplu, că plata angajaților din centrele de vaccinare ajunsese la un moment dat un soi de ping-pong între ministere.

Oamenii aceiea nu erau plătiți cu lunile. Nu îi culpabilizez, fiindcă nu pot fi găsite niciodată alibiuri într-un caz precum acesta. În care ai sute de morți în fiecare zi, iar tu ești în stare să vinzi suflete pentru câte o sută de euro.

Sursa Foto: Arhiva Personală/ Cătălin Suciu

Neplata nu justifică natura faptelor acelor bișnițari de vieți, dar a contribuit într-o oarecare măsură.   Mi se pare că ne pierdem orice fărâmă de simț moral și trăim tot mai mult din speculă de materie și spirit. Avem oameni needucați, avem și oameni educați și ceea ce îi unește, de multe ori, e ticăloșia.

Metoda vaccinărilor fictive pare un fenomen, iar autoritățile încearcă acum să își dea seama de amploarea sa. Sunt cazuri documentate, știute,  în județele Sălaj, Prahova sau în București, cel mai recent. Sunt stenograme publice din care reiese că românii plăteau sume de bani și parcurgeau lungi distanțe pentru a obține fraudulos, prin șpagă, documentul care să-i legitimeze în diverse activități.

Dar dacă nu vrei să te vaccinezi, e problema ta. Crezi că-i nociv, ți-e frică? Foarte bine, este dreptul tău să crezi. E o conspirație și nu vrei să faci parte din experiment? Excelent. Sigur că nu ești cobai, nu ești șoarece de laborator. Ești om și ești liber. Împreună cu frații tăi bulgari vei conduce continentul în 30 de ani. Veți repopula teritoriul pustiit. Veți avea un vast imperiu de la răsărit la apus format din populația liberă și nevaccinată. Lăudabil.

Dar să faci asta? Să îți cumperi certificate care să-ți ateste vaccinarea, să defilezi cu ele pe unde vrei, să-i îmbolnăvești și pe alții, să minți că ești protejat? Cât de egoist ești? Ajungi la spital și mai minți și-acolo că ești vaccinat. Minți până la capăt.

Minciunile astea le spui și altora, iar ei, cei care te ascultă, ajung chiar să creadă că vaccinul anti-Covid e ca ceaiul de tei. „Ah, păi dacă Costelaș s-a vaccinat și a făcut așa de urât, de ce naiba să-mi mai fac și eu vaccin?”

E o succesiune de minciuni ce se rostogolesc până într-un punct, în ATI. Pentru tine sau pentru cineva apropiat ție. Știind cât ești de egoist fiindcă ai ales să-ți cumperi așa ceva în primul rând, oricum ți se cam rupe ție dacă vreo rudă ajunge în stare gravă la spital. Nu prea îți pasă. Dar poate că vei avea tu șansa asta. Și-atunci poți să-ți iei certificatul fals și să încerci să te ștergi cu el, că ai făcut pe tine, iar infirmierele îi curăță pe alții.

Hopa, nu poți nici asta, nu te poți mișca că nu prea intră aerul în plămâni, cu tot cu masca de oxigen pe care o porți. Ai și vreo 10 fire de la seringi conectate la aparate care fac tic-tic-tic. Ei, nu mai bine îți scoteai un certificat COVID pe bune?

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă