Eforturile Rusiei, concentrate în continuare pe regiunea Donețk: ”Nu reușesc să trimită rezerve pentru apărarea împotriva contraofensivelor ucrainene”

1 săptămână in urmă 32

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 09:47

196 citiri

Armata rusă continuă să desfășoare operațiuni ofensive în jurul orașelor Donețk și Bakhmut. Institute for The Study of War (ISW) consideră că aceste acțiuni sunt “fără sens”, atâta timp cât rușii nu reușesc să trimită rezerve pentru apărarea împotriva contraofensivelor ucrainene.

Mai exact, rușii direcționează forțele disponibile către Donbas, nu către liniile defensive “formate în grabă de-a lungul râului Oskil”, potrivit ISW, citat de Biziday.

ISW consideră că “acest efort, aproape robotic de a câștiga teren în regiunea Donețk, pare din ce în ce mai divorțat de realitățile generale ale teatrului de luptă”.

ISW mai arată că prioritizarea apărării teritoriilor ocupate de ruși în sudul Ucrainei, față de apărarea nord-estului Ucrainei, are sens strategic, deoarece regiunile Herson și Zaporijie sunt de importanță critică atât pentru Rusia, cât și pentru Ucraina, în timp ce în nord-est luptele se duc pe zone agricole slab populate.

Citeste si:

Detaliul oferit de americani care a schimbat decisiv planul contraofensivei de succes a ucrainenilor asupra rușilor

În timpul pregătirii contraofensivei armatei ucrainene, planul inițial pentru o lovitură majoră în Sud a fost înlocuit cu un atac în două direcții. Contraofensiva Forțelor Armate ale...

Volodimir Zelenski anunță că în teritoriile eliberate de ruși „viața revine la normal”. „A început deja plata pensiilor pentru ultimele cinci luni”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marţi seară, 14 septembrie, că în regiuni de pe o suprafaţă de peste 4.000 de kilometri pătraţi au fost finalizate măsurile de...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă