Eficacitatea vaccinurilor anti-Covid-19 la persoanele vaccinate cu două doze SCADE în mod ALARMANT, în şase luni - Studiu britanic

1 lună in urmă 97

Vaccinuri anti-Covid / Foto: ProfiMedia Vaccinuri anti-Covid / Foto: ProfiMedia

Protecţia oferită împotriva coronavirusului de vaccinurile în două doze ale Pfizer/BioNtech şi AstraZeneca scade în decurs de şase luni, potrivit unui nou studiu britanic, dat publicității zilele acestea și citat de media internaționale.

JOI, 26 AUGUST 2021, 09:12

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

O analiză realizată de ZOE Covid App Study pe 400.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Pfizer/BionTech arată că la o lună de la inoculare eficacitatea a fost de 88%. Cu toate acestea, eficacitatea a scăzut la 74% după cinci-şase luni, relatează HotNews.ro.

În acelaşi studiu, o analiză care a inclus peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Oxford-AstraZeneca arată că eficacitatea a scăzut de la 77% la o lună la 67% după patru-cinci luni.

Potrivit lui Tim Spectorcar, conducătorul studiului ZOE Covid, datele au fost colectate după data de 26 mai, când varianta Delta a devenit tulpina dominantă a COVID-19.

Aproximativ 42 de milioane de oameni din Marea Britanie, respectiv 77% din populaţia cu vârste de peste 16%, au primit două doze de vaccin pentru Covid-19, potrivit datelor guvernamentale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă