Efectul supra-aglomerării spitalelor: trei bolnavi Covid au murit in zona de izolatoare din curtea Spitalului Județean Galați

1 săptămână in urmă 13

Trei persoane infectate cu coronavirus au murit luni în zona de izolatoare (containere modulare) din curtea Spitalului Județean Sf. Apostol Andrei din Galați, din cauză că secția ATI COVID a unității medicale este ocupată până la refuz, transmite Rador.

Deși cadrele medicale au intubat pacienții și le-au aplicat toate procedurile de terapie intensivă, cei trei pacienți au decedat.

În cursul nopții trecute, la Spitalul Județean Sf. Apostol Andrei din Galați au fost aduși 64 de pacienți infectați cu coronavirus, mulți din acceștia cu forme grave ale bolii, au mai menționat reprezentanții Spitalului Județean Galați.

Potrivit subprefectului județului Galați, Andra Mihaela Costache, în cursul zilei de luni, din 1.700 teste COVID efectuate, 466 au fost pozitive, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe Spitalul Județean Galați, singurul cu două linii de oxigen și cu secție ATI COVID. Toate paturile ATI COVID sunt ocupate în prezent, atât la Spitalul Județean Galați, cât și la Spitalul Militar, în timp ce din cele cinci paturi ATI COVID de la Spitalul de Pediatrie, doar unul mai este liber – transmite corespondentul RRA Maria Măndiță. (sursa foto: Facebook/ Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă