Efectul măsurilor anunțate de autorități la prelungirea stării de alertă. Producător: ”Comenzile pentru măștile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore”

1 săptămână in urmă 63

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 12:39

66 citiri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit ca masca de protecție să fie obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise. Din acest motiv, românii au început să cumpere astfel de materiale de protecție.

Autoritățile au exclus posibilitatea purtării măștilor textile sau din plastic, fiind admise maăștile de tip medical sau FFP 2.

„Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise”, a stabilit CNSU.

A crescut cererea de măști la producători

Primul producător român avizat de MApN pentru măști de protecție FFP2 și FFP3 spune că, în ultimele 24 de ore, a crescut cererea pentru astfel de produse medicale.

"Comenzile pentru măștile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore", a declarat Vasile Ene, directorul general al companiei Eversted din Prahova.

Potrivit managerului, măștile chirurgicale au o permeabilitate mare și facilitează utilizatorului o respirație ușoară, ”însă când vine vorba de o protecție sigură împotriva COVID-19, cele mai eficiente sunt măștile respiratorii de tip FFP2 și măștile FFP3. Măștile respiratorii sunt măști de protecție folosite înainte de pandemie în industrie și au o mare eficiență de filtrare la particula de 0,3 microni, deci la particula de COVID-19”.

”Recomandarea noastră, ca producători români, este ca atunci când cumpărați o mască să vă raportați la mediul în care urmează să o purtați, să vă asigurați că este o mască ce respectă toate standardele impuse și nu uitați că și românii pot produce măști de o calitate superioară, deoarece sunt supuși regulilor de verificare din țara noastră, de autorități care sunt aici și pot verifica aplicarea legii”, a mai explicat Vasile Ene.

Autoritățile recomandă măștile FFP2

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spune că măștile chirurgicale sau FFP2 sunt cele recomandate să le purtăm acum, înaintea valului 5, în locul celor textile, având în vedere că această nouă variantă Omicron este mult mai contagioasă. Practic, masca devine principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare, potrivit digi24.ro.

Citeste si:

Care sunt noile restricții ale stării de alertă din România, prelungită cu 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat miercuri, 5 ianuarie, o hotărâre prin care se prelungește starea de alertă în România. Starea de alertă se prelungește cu 30...

Cum "s-a liniștit" coaliția cu lașitate după sondajele de opinie. Procentul românilor care ar respinge impunerea certificatului verde

Cu toate că numărul de infectări și de decese din cauza COVID-19 se dublează de la o zi la alta, coaliția de guvernare evită să ia o decizie concretă cu privire la obligativitatea...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă