Efectele perverse ale pandemiei. Cum s-a ajuns la cresterea nivelului de poluare cu Co2

1 lună in urmă 27

Deoarece pandemia de COVID-19 a provocat incetinirea economiei mondiale, expertii sperau intr-o diminuare a productiei si transporturilor, care ar fi scazut poluarea in lume. Dar NOAA a anuntat un record al emisiilor de dioxid de carbon globale, la cel mai inalt nivel din ultimii 3,6 milioane de ani!

Raportul publicat de catre Administratia Nationala Oceanica si Atmosferica (NOAA) din Statele Unite arata ca gazele, care provin de pe urma schimbarilor climatice sunt colosale, cantitatea medie de CO2 din atmosfera a fost de 412,5 parti/milion (ppm) in 2020, cu o crestere de 2,6 ppm in cursul anului, potrivit Salon.

Oamenii de stiinta sunt de acord ca viata pe Pamant (productia industriala poluanta - n.a.) trebuie intrerupta la minimum, astfel incat nivelul de dioxid de carbon din lume sa ramana la valori sub 350 ppm.

Cu toate avertizarilor cercetatorilor, de-a lungul anilor, din 1960, de cand NOAA inregistreaza valorile CO2 din atmosfera planetei noastre, nu a existat niciun an in care nivelul sa nu creasca.

Astfel, in 2020, emisiile de dioxid de carbon au crescut cu rata cea mai mare din ultimii 63 de ani. Valoarea a fost depasita doar in anii 1987, 1998, 2015 si 2016.

Daca schimbarile climatice nu vor fi oprite sau nu se vor inversa in viitorul apropiat, expertii anunta ca vor repercusiuni grave asupra intregii vieti de pe Pamant. Vor fi evenimente meteorologice catastrofale, precum uragane, viscole, cresterea numarului de incendii majore si reducerea suprafetei de teren, care poate fi cultivata.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă