Efectele pandemiei de Covid-19: Speranța de viață, cea mai mare scădere de la cel de-al Doilea Război Mondial

3 săptămâni in urmă 20

Pandemia de COVID-19 a redus speranța de viață în 2020 cu cea mai mare perioadă de timp de la cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit unui studiu publicat luni de Universitatea Oxford, în cazul bărbaților americani fiind vorba cu mai bine de doi ani. 

O pacientă cu Covid-19 primește primul ajutor în ambulanță

Efectele pandemiei de Covid-19: Speranța de viață, cea mai mare scădere de la cel de-al Doilea Război Mondial

Profimedia Images

Speranța de viață a scăzut cu mai mult de șase luni comparativ cu situația din 2019 în 22 din cele 29 de țări analizate în studiu, care a cuprins Europa, Statele Unite și Chile. Au existat diminuări ale speranței de viață în 27 din cele 29 de țări în general.

Universitatea a declarat că cele mai multe reduceri ale speranței de viață în diferite țări ar putea fi legate de decesele oficiale cauzate de COVID-19. Până acum au fost raportate aproape 5 milioane de decese cauzate de noul coronavirus, arată un bilanț al Reuters.

"Faptul că rezultatele noastre evidențiază un impact atât de mare, care este direct atribuibil COVID-19, arată cât de șocant a fost pentru multe țări", a declarat dr. Ridhi Kashyap, co-autor al lucrării, publicate în International Journal of Epidemiology.

Bărbații, cei mai afectați de scăderea speranței de viață

S-au înregistrat scăderi mai mari ale speranței de viață la bărbați decât la femei în majoritatea țărilor, cea mai mare scădere fiind în cazul bărbaților americani, a căror speranță de viață a scăzut cu 2,2 ani față de 2019.

În Statele Unite, creșterea mortalității a fost în principal în rândul celor activi pe piața muncii și a celor sub 60 de ani, în timp ce, în Europa, decesele predominant în cazul celor peste 60 de ani au contribuit semnificativ la creșterea mortalității.

Statisticile privind mortalitatea cauzată de Covid-19, esențiale pentru a înțelege efectele pandemiei

Dr. Ridhi Kashyap a făcut apel la mai multe țări, inclusiv națiuni cu venituri mici și medii, pentru a pune la dispoziție date privind mortalitatea pentru studii ulterioare.

„Cerem urgent publicarea și disponibilitatea mai multor date dezagregate pentru a înțelege mai bine impactul pandemiei la nivel global”, a spus ea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă