Efectele incendiului de la Constanța: Pernele pneumatice de salvare ar putea intra în dotarea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență

1 săptămână in urmă 1

Un grup de lucru intern al Ministerului de Interne discută soluții pentru dotarea Inspectoratelor județene pentru Situații de Urgență cu echipamente pentru salvarea vieții celor aflați în pericol să cadă de la mari înălțimi, a anunțat luni ministrul de Interne, Lucian Bode.

Printre soluțiile luate în calcul se numără și ”pernele pneumatice de salvare”, a spus Bode într-o declarație transmisă de televiziunile de știri. El a arătat că anumite state membre UE le folosesc, în timp ce altele au renunțat la utilizarea lor, iar o concluzie va fi adoptată de grupul de lucru în câteva săptămâni.

Discuția despre dotarea salvatorilor cu astfel de echipamente a fost provocată de moartea unei femei care a căzut săptămâna trecută de la etajul 6 al unui bloc, după ce în apartamentul său izbucnise un incendiu.

În ceea ce privește intervenția ISU la Constanța, Bode a criticat intervenția: ”Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de la anunțul la 112 la momentul intervenției”. (Foto: Pernă de salvare – sursa directindustry.com)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă