Eduard Novak a obținut argintul în proba de urmărire de 4.000 de metri, la Paralimpiada de la Tokyo

1 lună in urmă 21


România a câștigat prima medalie la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, după ce ministrul sportului, Eduard Novak, 45 de ani, a obținut medalia de argint la proba de urmărire de 4.000 de metri.


Eduard Novak a pierdut finala la proba de urmărire de 4.000 de metri în fața slovacului Jozef Metelka. În 2012, Eduard Novak a câștigat medalia de aur la această probă, care este și proba favorită.


Eduard Novak, actualul ministru al tineretului şi sportului, rămâne, deocamdată, singurul campion paralimpic al României, cu aurul din 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4). El a mai cucerit un argint, în 2008, la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4), O medalie de bronz a fost câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio de Janeiro (judo nevăzători – cat. 60 kg).


La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, obiectivul fiind câştigarea a trei medalii.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă