EDITORIAL MARIUS TUCĂ | Burleanu, fă-te că lucrezi!

1 săptămână in urmă 10

Gata, s-a rezolvat și cu numirea selecționerului la echipa națională de fotbal a României. Răzvan Burleanu s-a făcut că lucrează și l-a chemat pe Gică Hagi la o discuție. Așadar, cel care a condus fotbalul românesc pe cele mai înalte culmi ale eșecului a bifat și așa-zisa propunere făcută lui Gică Hagi pentru a prelua echipa
națională.

Când un președinte adevărat vrea să numească pe cineva într-o funcție are la îndemână toate pârghiile și toate argumentele pentru a face acest lucru. Cred că Răzvănică s-a dus cu inima strânsă la Regele Hagi și în timp ce-i făcea propunerea cu pricina, se ruga în gând și-și făcea cruce cu limba-n gură ca Hagi să-l refuze.

Acest vis meschin al mai marelui conducător de Federație s-a împlinit: Gică l-a refuzat. Incompatibilitatea dintre actualul președinte al Federației și cei mai reprezentativi jucători ai Generației de Aur este totală.

Burleanu, fă-te că lucrezi!

Așa că, refuzul lui Gică Hagi este binevenit. Ba chiar este de salutat. Mai sunt câteva luni până la alegerile pentru șefia Federației și ar fi fost o greșeală, în cele din urmă, dacă Gică Hagi ar fi fost numit la cârma naționalei de „numitul” Răzvan Burleanu. Știm bine cum a fost numit Ghinion Eșec burleanu.

Sistemul, pentru cei care au uitat, l-a cocoțat în cea mai înaltă funcție a Federației Române de Fotbal. Ar fi fost sub  demnitatea jucătorului, antrenorului, omului vertical Gică Hagi să accepte o asemenea numire. De altfel, încet-încet, tot felul de poame numite de sistemul format din procurori, agenți secreți, rezerviști încep să cadă unul câte unul.

Dar despre asta în viitoarele articole.

„Suntem o țară în care auzim zi de zi despre analfabeți funcționali”

Până atunci mă uit cu îngrijorare de aproape 3 luni de zile la frământările politice, la desfacerea și facerea coalițiilor, la formarea Guvernului și încă nu am auzit niciun neprihănit de politician să rostească cuvântul SPORT. Cum de altfel nu am auzit nici să fie pronunțat măcar o singură dată cuvântul CULTURĂ sau cuvântul ARTĂ.

Suntem o țară în care auzim zi de zi despre analfabeți funcționali. Uitați-vă cine au fost cei 2 miniștrii care au condus Cultura și Sportul în ultimul an și o să înțelegeți de
ce am ajuns să fim plasați la coada Europei. Noi suntem Prosport. Noi suntem pentru cultură națională. Și noi nu putem fi de acord niciodată ca în posturile cheie ale acestor domenii să domnească impostura, hoția și prostia.

P.S. Nefericitul de la Sport, ajuns în funcție printr-o întâmplare fericită doar pentru el, s-a remarcat într-un an de zile doar prin faptul că marea sportivă Ana-Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă atunci când a vrut să o felicite pentru medalia de argint de la Jocurile Olimpice. Săracu!

Multumesc!

The post EDITORIAL MARIUS TUCĂ | Burleanu, fă-te că lucrezi! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă