EDITORIAL DANIEL NAZARE | Despre antrenori în vogă din Liga 1. Unde antrenează Costel Gâlcă, Dan Petrescu și Edi Iordănescu? E prea bun Gigi Becali

2 luni in urmă 29

Ni se spune că avem o școală de antrenori foarte bună și un campionat puternic în Liga 1. Poate fi adevărat, dar avem o problemă când Mitică Dragomir sau Răzvan Burleanu vehiculează această informație.

Tehnicienii campioanelor din ultimul deceniu sunt șomeri ori antrenează tot pe aici. Adică nu au făcut pasul mai departe. Iar dacă l-au făcut au revenit de unde au plecat, vezi cazul Dan Petrescu și Marius Șumudică.

Unde e progresul? Hagi, Șumudică și Reghecampf sunt tot în Liga 1, Dorinel Munteanu e la Liga 3 cu Oțelul, iar Costel Gâlcă, Dan Petrescu și Edi Iordănescu își caută echipă. De câteva luni bune. Ca să trecem în revistă antrenorii care au triumfat în ultima perioadă în campionatul intern.

EDITORIAL DANIEL NAZARE | Despre antrenori în vogă din Liga 1. Unde antrenează Costel Gâlcă, Dan Petrescu și Edi Iordănescu? E prea bun Gigi Becali

La polul opus avem în același campionat antrenori fără licență Pro care ne predau lecții în ceea ce privește fotbalul de cea mai înaltă clasă. Adică ăia buni se luptă cu cei care n-au prins încă, din diverse motive, alfabetizarea în acest domeniu?

Unul care n-a deprins total literele alfabetului din viața de zi cu zi e antrenor la televizor, dar mai ales pe telefonul mobil. E jucăria lui echipa formată din consoane, face schimbări din fotoliu în minutul 34. Pentru el fotbalul se reduce la schimbări de jucători.

Dacă, în etapa următoare, cu Gaz Metan Mediaș, echipa adversă va face un presing puternic în primele minute, un simplu exemplu, i-aș recomanda lui Dinu Todoran să pună mâna pe telefon și să-l sune live pe Gigi Becali și să-l întrebe ce să facă: „Patroane, ne presează ăștia puternic. Cum procedăm? Mata le știi pe toate în domeniu, dă-mi soluția rapid”.

Nea Gigi, te așteptăm cu demisia la TV

Abia atunci va avea personalitate Dinu Todoran și-l vom aplauda. Fotbalul nu se reduce doar la primul 11 și la 5 schimbări. N-ar fi nevoie de licența Pro pentru asta. Nu-i nici poker și nici ruletă. O veche meserie practicată de Gigi Becali fără succes.

Deocamdată, Dinu Todoran, un tip credincios, se roagă mai degrabă să fie Gigi Becali inspirat decât ca jucătorii lui să joace fotbal. Dacă e inspirat, vin rezultatele, dacă nu e inspirat, cum de altfel e mereu, degeaba merge echipa.

Nea Gigi așteptăm clipa când te vei da afară în direct la tv! Știm că nu e posibil, dar lasă-ne măcar să visăm.

The post EDITORIAL DANIEL NAZARE | Despre antrenori în vogă din Liga 1. Unde antrenează Costel Gâlcă, Dan Petrescu și Edi Iordănescu? E prea bun Gigi Becali appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă