EDITORIAL ANDREI TRIFAN | Noaptea în care Burleanu i-a învins: Șah la Regele Gică Hagi, mat la Generația de Aur!

2 săptămâni in urmă 27

Lovitură cruntă pentru Generația de Aur. Ceea ce nu a reușit Răzvan Burleanu prin rezultatele naționalei a izbutit printr-o simplă întâlnire: să închidă gura celor mai aprigi dușmani!

Burleanu s-a văzut cu Gică Hagi și i-a propus postul de selecționer al României. Președintele FRF și simbolul Generației de Aur, adică al opoziției care contestă legitimitatea actualului șef în fruntea federației. O contestă, e drept, cu din ce în mai puțină vigoare…

Informația a căzut din senin, într-o noapte de duminică, în care Craiova și FCSB își trăiau propriile drame în Liga 1 (până la urmă antrenorul Gigi Becali a întors rezultatul în partida cu Botoșani) și prima reprezentativă era o cauză uitată, cel puțin pentru moment.

„Din postura celui care știe teoria pe de rost, Ilie Dumitrescu a devenit previzibil și plat”

Ilie Dumitrescu a făcut o confidență, la Digisport, în direct, în stilu-i atât de caracteristic. La căldura rolului de analist TV, Ilie este atât de diferit de perioada când era jucător. Ca fotbalist era ca o lamă ascuțită pentru apărările adverse, surprinzător și incisiv. Acum, din postura celui care știe teoria pe de rost și nu mai are chef / nu mai vrea să demonstreze pe gazon, ca antrenor, a devenit prieten al tuturor, previzibil și plat.

A devenit prizonier al dorinței de a fi pe placul tuturor. A fost și de partea lui Edi Iordănescu, i-a dat dreptate și lui Gigi Becali. Vrea și un nou selecționer, vede ca o soluție și continuarea cu Mirel Rădoi. La cât de indecis este ar putea fi premier în noul Guvern al struțo-cămilei PSD – PNL.

În fine, Ilie a povestit că prietenul Gică Hagi s-a văzut cu Răzvan Burleanu și că a refuzat să fie selecționerul României. Motivul ar fi faptul că e și acționar majoritar la un club și nu ar vrea să existe un conflict de interese. „Mi-a demonstrat cât este de corect”, a aruncat Dumitrescu. A scăpat apoi, fără să vrea, porumbelul: „Se putea găsi o soluție…”. Aici este de fapt cheia și ce gândim, cu adevărat, toți cei care am sperat că Hagi va fi noul selecționer. Sunt întrebări care mă macină din clipa în care am aflat de întâlnire și de rezultatul ei: De ce, Gică, ne-ai mai amăgit? De ce nu ai găsit o soluție?

Proiect pe termen mediu și lung. Un om care știe toți fotbaliștii români din ultimii 12 ani. Un manager care a creat cei mai importanți jucători din actuala națională. Un antrenor care a demonstrat prin rezultate, care a câștigat titlul în Liga 1 cu un lot inferior adversarelor. Probabil cel mai mare fotbalist din istoria acestei țări.

„De ce ne-ai refuzat, Gică, pe noi, românii tăi?”

Tu, Gică, ne-ai amintit de toate motivele pentru care meriți să fii selecționer și acum ce ai făcut? De ce te-ai dus la întâlnirea cu Răzvan Burleanu dacă, așa cum tot tu ai spus-o, lucrurile erau clare de la început? Naționala nu se refuză, nu așa spuneai? Dacă ar fi fost Gică Popescu președintele FRF ai fi decis la fel sau ai fi lăsat acțiunile de la club pe numele altcuiva?

Ce dezamăgire ne este dat să trăim! Am crezut și cred că Gică Hagi este soluția ideală pentru renașterea imediată a naționalei României și totuși… De ce ne-ai refuzat, pe noi, românii tăi, care speram că prin tine vom fi din nou unde am mai fost?

Un mare scriitor român îmi mărturisea la un moment dat că geniile și marii sportivi în general sunt alintați, au nevoie să fie „periați” și să li se amintească în mod constant că au ADN de zei. Cu alte cuvinte că le place de multe ori să fie băgați în seamă, dar când li se cere concret să se implice se dau „loviți”. E o formă de egoism, care hrănește orgoliul campionilor. Dar tu, Gică, care ești atât de altruist când vine vorba de poporul tău? Iartă-mă, dar nu te pot înțelege!

Cu sau fără voia lui, Răzvan Burleanu a dat cea mai puternică lovitură din cariera de președinte al FRF. Atât de dură încât Florin Prunea și Ilie Dumitrescu s-au bălăcărit în diret. Șah la Regele Hagi, mat la Generația de Aur! Abia acum i-a „ciuruit”.

 

 

 

The post EDITORIAL ANDREI TRIFAN | Noaptea în care Burleanu i-a învins: Șah la Regele Gică Hagi, mat la Generația de Aur! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă