Edi Iordănescu le reproșează jucătorilor de la FCSB "lipsa de șmecherie fotbalistică": "E inexplicabil!"

4 săptămâni in urmă 17

  • Liga 1: FC Botoșani - U Craiova 1948, duminică, 18:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: UTA Arad - CFR Cluj, duminică, 21:00, Digi Sport 1

Edi Iordănescu le reproșează jucătorilor de la FCSB "lipsa de șmecherie fotbalistică": "E inexplicabil!"

FCSB conducea cu 2-0 după doar 10 minute, în urma golurilor semnate de Keșeru și Vinicius, dar Academica a redus din handicap chiar înainte de pauză, prin Omoh. Bucureștenii au refăcut diferența în minutul 67, după golul lui Ianis Stoica, însă echipa lui Edi Iordănescu a trăit periculos pe final, Cascini marcând în minutul 89.

Iordănescu Jr. spune că echipei sale îi lipsește maturitatea, inteligența fotbalistică și "șmecheria fotbalistică". Antrenorul de la FCSB spune că a văzut aceste probleme în mai multe momente, însă, una peste alta, este mulțumit de cele patru victorii consecutive, dacă este luat în calcul și meciul cu CS Hunedoara, din Cupa României, scor 5-3, după prelungiri.

"Nu ne putem bucura de victorie așa cum ar fi trebuit acum. Mă supără că arătăm multă lipsă de maturitate și de inteligență fotbalistică. Am contrapresat când am pierdut mingea, am avut o circulație bună a mingii și trebuia să gestionăm cu totul altfel ce a urmat. E foarte rău când ai 2-0 și lași controlul jocului. După care, intri cu 2-1 la pauză. Am marcat în repriza a doua, am avut bară, dar trăim din nou periculos cu un gol primit pe final. Trebuie să înțelegem că jocul de fotbal e construit din momente. Dacă nu înțelegem asta, e foarte greu să nu ne expunem.

M-a supărat lipsa de maturitate, lipsa de șmecherie fotbalistică, în termeni mai populari. Nu ai voie. E un joc în care se puteau marca 3-4 goluri, intri foarte bine în joc, faci 2-0, după care gestionezi prost. Mai erau câteva minute, nu mai riști nimic! Faci progresie departe de poartă. Am gestionat prost și finalul reprizei a doua.

Încercăm să corectăm, să punctăm anumite lucruri și încet-încet sper că grupul va înțelege. Cu Karagandy s-a gestionat foarte prost și s-a pierdut o calificare. Cu CFR, colaps mental. Lucrurile acestea se repetă. Trebuie mai multă comunicare în teren, trebuie să ne ajutăm mai mult. Și cum am spus, mai șmecheri. Să dai două goluri și să trăiești periculos... e inexplicabil. Clinceniul a marcat două goluri din două ocazii, să fim sinceri. Multă neșansă la primul gol, la al doilea la fel. Tragem linie, analizăm, încercăm să căpătăm maturitatea care ne lipsește.

Am avut o deplasare foarte lungă la Craiova, ne-am întors dimineața. Am avut drum apoi la Hunedoara. Acolo am zburat până la Sibiu, dar am ajuns la 4 dimineața acasă acum 3 zile. A fost greu, trei meciuri într-o săptămână. Dacă vom câștiga cu Chindia, ar fi 5 victorii în 5 meciuri, ceea ce ar fi foarte bine", a spus Edi Iordănescu.

VIDEO Rezumatul meciului FCSB - Academica Clinceni 3-2

Etichete: liga 1 , edi iordanescu , fcsb , academica clinceni
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă