Edi Iordănescu i-a răspuns lui Victor Pițurcă: "Am un defect: am prea multă moralitate și caracter"

4 zile in urmă 17

  • Campionatul European de handbal: Germania - Belarus, vineri, 19:00, Digi Sport 2

  • Bundesliga: Borussia Dortmund - Freiburg, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Declarația lui Pițurcă face referire la modul în care a plecat Iordănescu jr. de la FCSB fără să încaseze acea clauză de 500.000 de euro.

Edi Iordănescu: "Am și eu defecte: pentru fotbalul românesc, am prea multă moralitate și probabil prea mult caracter"

  • De curând, Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

"Știu declarația și, pentru mine, părerile lui nea Piți sunt și vor fi mereu foarte importante, pentru că e un antrenor de calibru, de la care pot învăța. Dar de data asta, realitatea e alta.

Mi-am asumat că, neterminând foarte multe proiecte, și cred că sunt două sau trei proiecte în care am plecat mai devreme, risc să pun o bilă neagră la imagine și la CV prin prisma faptului că lumea te judecă doar în ceea ce privește continuitatea.

Dar puțină lume știe prin ce treci și am zis că, decât să merg într-o direcție în care nu mai sunt perspective, pentru că anumite lucruri nu mai erau într-un mediu potrivit pentru atingerea obiectivelor, am considerat că mai bine pierd în ceea ce înseamnă capitolul imagine, dar rămân ancorat în ceea ce înseamnă principiile și valorile pe care le am.

Referitor la ce face referire nea Piți, cred că mai degrabă cu altceva are legătură, cu unul dintre defectele mele. Cum toți avem defecte, le am și eu pe ale mele și sunt importante: pentru fotbal, în special pentru cel românesc, am prea multă moralitate și probabil prea mult caracter.

Pentru că, oricum, nu s-a pus problema ca eu să încasez acea clauză, pentru că nimeni nu m-ar fi îndepărtat. Nu-mi face plăcere să vorbesc despre ce a fost. Deja e altcineva acolo, respect munca de acolo", a spus Edi Iordănescu la Digi Sport Special.

Victor Pițurcă se aștepta ca Edi Iordănescu să plece de la FCSB: ”Nu are un psihic puternic!”

Victor Pițurcă (65 de ani) nu a fost deloc surprins la auzul veștii că Edi Iordănescu și-a dat demisia de la FCSB. În viziunea sa, era doar o chestiune de timp până când tehnicianul avea să ia această decizie.

Fostul selecționer este de părere că Edi Iordănescu a venit nepregătit din punct de vedere psihologic la FCSB, iar acest lucru s-a dovedit a fi decisiv în relația cu Gigi Becali. 

Edi Iordănescu avea o clauză în contract, de 500.000 de euro, pe care i-ar fi încasat dacă patronul Gigi Becali l-ar fi dat afară de la club. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă omul de afaceri l-a atacat sistematic, la ”prins cu ușa” de fiecare dată când a avut ocazia și l-a determinat să renunțe de bună voie la funcția de antrenor.

Astfel, Edi Iordănescu a renunțat și la clauza de 500.000 de euro. Nu s-ar fi întâmplat niciodată acest lucru, dacă în locul său ar fi fost Victor Pițurcă. Antrenorul ține mult la înțelegerile contractuale și rar este văzut făcând compromisuri.

Victor Pițurcă îl sfătuiește pe Edi Iordănescu să lucreze mai mult această latură psihologică și pe viitor să nu mai renunțe așa ușor la drepturile sale legale.

Da, mă gândeam că Edi nu va sta mult la FCSB. De asta am declarat că va sta foarte puțin acolo. Edi Iordănescu nu are un psihic foarte puternic, repede își face bagajul și pleacă. Ăsta e un minus pentru el, pe care sper să îl corecteze”, a fost declarația lui Victor Pițurcă, potrivit sport.ro.

Etichete: victor piturca , edi iordanescu , gigi becali

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă