Edi Iordănescu, despre perioada CFR Cluj: "A fost un telefon la 1 noaptea"

1 săptămână in urmă 14

  • Campionatul European de handbal: Germania - Belarus, vineri, 19:00, Digi Sport 2

  • Bundesliga: Borussia Dortmund - Freiburg, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Edi Iordănescu: "Riscam să pățesc ce a pățit Șumudică"

  • De curând, Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Antrenorul în vâstă de 43 de ani a ținut să lămurească de ce a refuzat să continue la CFR după ce i se încheiase al doilea mandat, în vara lui 2021, în ciuda noii propuneri.

"A fost o propunere clară, au fost anumite lucruri cu care n-am fost de acord în ceea ce însemna posibilitatea încetării contractului.

Deși am cunoscut acolo cele mai frumoase momente din carieră, cu câștigarea campionatului și m-am simțit foarte bine, pentru că am lucrat cu un grup deosebit de jucători, mi-a părut rău că nu am continuat, chiar dacă știu că am fost dorit foarte mult și mi-am dorit și eu.

Dar mi s-a părut că propunerea făcută nu a fost una acceptabilă. Fără să intru în detalii, dau un exemplu: riscam să pățesc ce a pățit Șumudică", a spus Edi Iordănescu, ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport Special.

Stilul scandinav este la el acasă. Hai în Digi Online să vezi Extraordinarele locuinţe daneze, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Când spune că risca să pățească ce a pățit Șumudică, Edi se rereferă la condițiile propuse în noul contract, care i se putea rezilia dacă rata "primăvara europeană". De altfel, Șumudică a fost demis exact din această cauză, deși echipa era lider detașat în campionat.

Edi Iordănescu: "E adevărat că a fost o influență politică, dar în sens invers"

Edi Iordănescu a vrut să lămurească și un alt aspect controversat, și anume că, la un moment dat, se spunea că el a ajuns la CFR Cluj datorită influenței politicului, pentru că ardelenii ar fi controlați, de fapt, de ministrul apărării, Vasile Dâncu, membru PSD. Tatăl lui Edi, fostul selecționer Anghel Iordănescu, a fost și el membru PSD.

"Mai multe detalii nu pot să dau, dar m-a deranjat un anumit aspect. Chiar dacă nu mă întrebi tu, o să spun eu, trebuie clarificat, și anume un eventual suport pe care l-aș avea din sfera politică, pentru că s-a asociat cu prezența mea la Cluj.

Dacă ar fi adevărat, asta înseamnă că politicul funcționează, pentru că eu mi-am îndeplinit obiectivele. E adevărat că a fost o influență politică, dar în sens invers.

Sunt cel puțin 3-4 persoane, patronul e una dintre ele, iar a doua e președintele Marian Copilu, plus două persoane, dar nu am permisiunea să dau nume, care pot confirma sau mă pot contrazice dacă eu nu spun adevărul.

După primul mandat, când am plecat, la o lună și un pic, deși câștigasem un trofeu și pierdusem un meci cu 0-1, s-a dovedit că, dacă era acea influență, nu aș fi fost niciodată îndepărtat", a explicat Iordănescu.

  • Edi Iordănescu a antrenat CFR Cluj de două ori: 13 iunie 2018 - 26 iulie 2018 și 4 decembrie 2020 - 2 iunie 2021.

Edi Iordănescu: "A fost un telefon pe la ora 1 noaptea"

"După care a venit din nou propunerea de a mă întoarce, a fost un telefon pe la ora 1 noaptea, de la președintele clubului, iar răspunsul meu a fost nu categoric. Veneam după perioada foarte bună de la Mediaș.

Am spus că, deși mi-ar fi plăcut să fiu la un club ca CFR și să îmi continui munca, am rămas cu niște lucruri în minte care erau încă acolo prezente, erau răni neînchise.

După care, au venit către tatăl meu anumite telefoane pentru a mă convinge. Au fost mai multe discuții, au fost 4 persoane, am discutat față în față, am discutat, mi s-a făcut o propunere foarte decentă, pe un an și jumătate. Am spus că îmi doresc doar să terminăm perioada aia de campionat, până în vară și apoi să discutăm.

Niciodată, cât voi fi în meseria asta, nu voi apela la suport extern. Probabil că, dacă aș fi apelat, aș fi avut infinit multe aventaje, o spun cu tărie.

Prima dată am fost îndepărtat și asta spune multe, pentru că dacă aș fi avut suportul de care se spune, nu eram îndepărtat. A doua oară am refuzat, iar tatăl meu a fost abordat, cu argumente, să mă convingă

Dacă îmi doream, puteam să continui. Dar am refuzat și recunosc, pentru că aș fi nedrept față de patronul clublui, căruia îi mulțumesc, că am refuzat, pentru că nu am considerat fair-play condițiile acelea cu care am putea înceta contractul, cu necalificarea în Champions League, etc.

Dar după ce am plecat și am ajuns la București, am fost anunțat că mi s-au acceptat toate condițiile și să revin. Din păcate, atunci eram în negocieri cu un club din străinătate și era prea târziu. Faptul că nu s-a materializat oferta din străinătate, așa a vrut Dumnezeu să fie", a precizat Edi Iordănescu la Digi Sport Special.

  • În primul mandat la CFR Cluj, care a ținut doar o lună și jumătate, Edi Iordănescu a câștigat Supercupa României.
  • În al doilea mandat la CFR Cluj, care a ținut 7 uni, Edi Iordănescu a câștigat titlul de campion al României.
Etichete: marius sumudica , edi iordanescu , vasile dâncu

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă