Edi Iordănescu admite înainte de deplasarea lui CFR Cluj la Arad: „Presiunea este pe noi, deși UTA și-a completat bine lotul și speră la play-off”

1 lună in urmă 4

Edward Iordănescu pare să fie înlocuitorul perfect al lui Dan Petrescu pe banca lui CFR Cluj. Antrenorul ultimelor titluri în Dealul Gruia s-a despărțit de „feroviari” după eliminarea din Cupa României, cu Iașiul, ce a urmat eșecului din campionat cu UTA (0-1).

Așadar, echipa arădeană este singura pe care Iordănescu jr. încă nu a înfruntat-o în acest sezon într-un campionat în care a pus deja la păstrare 33 de puncte, după zece succese și trei rezultate de egalitate. 0-1, la Botoșani, e singura „pată” pe parcursul tehnicianului de 42 de ani.

Edi iordănescu se teme de meciul UTA Arad: „Deplasare complicată, să ne scuturăm de rezultatul de acum câteva zile”

„Feroviarii” joacă la Arad după cea mai clară victorie stagională, 5-0 cu FC Argeș și înainte de derby-ul de titlu cu FCSB.

„Mai mare presiune este pe noi pentru că avem obiectiv campionatul. UTA nu a pornit cu acest obiectiv, și-au completat lotul pe parcurs și au făcut-o bine. Au adus jucători valoroși, cu experiență și rezultatele i-au adus la 3 puncte de play-off și speră. Sunt o echipă cu tradiție a fotbalului românesc, va fi o deplasare complicată, va trebui să ne luptăm și să arătăm spirit.

Venim pe un fond bun de joc, după o victorie categorică, dar trebuie să ne scuturăm de rezultatul de acum câteva zile și să coborâm cu picioarele pe pământ, acolo unde  trebuie să fim și să aducem cele trei puncte. UTA este o echipă cu calitate individuală și cu un antrenor pe care îl cunosc foarte bine. E extrem de implicat, priceput și deja experimentat la nivelul fotbalului românesc”, a precizat Iordănescu la conferința de presă dinaintea disputei de pe Mureș.

Edi Iordănescu a explicat ce trebuie să facă Giedrius Arlauskis pentru a-i „fura” locul de titular lui Cristi Bălgrădean: „Sunt lucruri la care eu sunt sensibil!”

„Mulți ne vedeau ieșiți din cursa pentru titlu”

Dincolo de zestrea de puncte strânsă sub comanda noului tehnician, CFR-ul are un și un golaveraj convingător (24-6), ce vorbește și despre un stil de joc mai axat pe construcție și finalizare.

„Dacă lumea asta vorbește înseamnă că asta vede, un joc mai organizat. Pentru mine este important ce antrenăm zi de zi, munca ce o facem cu echipa și faptul că băieții s-au angrenat foarte bine în procesul de pregătire.

Dacă se observă asta, pe mine mă bucură. Important este să fim eficienți, echilibrați în joc, să adunăm puncte și să rămânem în cursa pentru titlu. Mulți ne vedeau ieșiți din cursă, dar iată că am reintrat și sper să avem un cuvânt foarte important de spus până la finalul campionatului”, a adăugat Edi Iordănescu.

Omrani și Burcă, singurele absențe ceferiste

Omrani și Burcă au evitat cu tact deplasarea de la Arad, din moment ce și-au trecut în cont cel de-al patrulea advertisment stagional pe finalul meciului cu argeșenii, când scorul era deja 5-0.

„În afară de cei doi jucători suspendați mai avem două-trei probleme medicale, nu sunt foarte grave. Încercăm să îi recuperăm și mai avem câțiva jucători care nu s-au antrenat 100% după ultimul meci. I-am protejat în primele două zile ale acestei săptămâni și sperăm până ca până la ora jocului să avem în linii mari tot lotul la dispoziție , în așa fel încât să putem alege din nou inspirat pentru eficiență și pentru cele trei puncte”, a mai afirmat tehnicianul campioanei.

Se întoarce UTA Arad în cupele europene după o jumătate de secol? Laszlo Balint, discurs temperat

Iordănescu e pentru promovarea naturală a juniorilor

În special în meciurile mai echilibrate, Edi Iordănescu a schimbat destul de repede unul dintre juniorii trimiși din primul minut pe teren. Dacă FRF-ul își pune în aplicare planul, prim divizionarele vor fi obligate să folosească doi fotbaliști sub vârstă cel puțin până la pauză.

„Eu mereu am fost adeptul creșterii și promovării tinerilor, dar în mod natural. La toate echipele pe unde am fost, am promovat tineri, chiar dacă atunci nu era regula aplicată. Eu cred că un jucător U21 ar ajunge și eventual să mai avem un Under 23 ca să dăm continuitate celor care ies din regula U 21.

Așa, lucrurile ar fi mai ușor de gestionat și mai aproape de ceea ce ar avea nevoie fotbalul românesc”, mai crede Iordănescu, care – în schimb – e cu totul și cu totu de acord cu introducerea VAR: „Știu că se fac eforturi, sper să se și reușească. Ar fi în interesul fotbalului românesc.  Sunt printre cei care își doresc ajutor pentru arbitraj, pentru fotbalul nostru, pentru rezultate care să fie cât mai aproape de ceea ce se întâmplă pe teren”.

CFR Cluj joacă la Arad, cu UTA, sâmbătă seara, de la ora 21,30, în cadrul rundei cu numărul 26 a Ligii 1.

 

 

The post Edi Iordănescu admite înainte de deplasarea lui CFR Cluj la Arad: „Presiunea este pe noi, deși UTA și-a completat bine lotul și speră la play-off” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă