Echipe medicale din Danemarca şi Polonia, trimise la Bucureşti pentru a-i ajuta pe medicii români în tratarea pacienţilor COVID

1 lună in urmă 15

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 16:54

0 citiri

O echipă medicală din Danemarca şi o altă echipă din Polonia au sosit, săptămâna aceasta, la Bucureşti pentru a îi ajuta pe medicii români să trateze numărul tot mai mare de pacienţi cu SARS-CoV-2, a anunţat reprezentanţa Comisiei Europene în România, într-un comunicat de presă.

În ultimele trei săptămâni, nouă ţări au oferit asistenţă României prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE. Săptămâna aceasta, o echipă medicală din Danemarca şi o altă echipă din Polonia au sosit la Bucureşti pentru a-i ajuta pe medicii români să trateze numărul tot mai mare de pacienţi cu COVID-19, arată sursa citată.

Tot săptămâna aceasta, 350 de concentratoare de oxigen din rezerva rescEU găzduită de Ţările de Jos au fost livrate României, în plus faţă de cele 200 de concentratoare de oxigen din rescEU livrate la începutul acestei luni.

În ultimele zile, prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE, Serbia a livrat 170 concentratoare de oxigen şi 6.365 de doze de anticorpi monoclonali, în timp ce Germania a oferit 12.750 de unităţi de anticorpi monoclonali, iar Slovacia a oferit 1.000 doze de anticorpi monoclonali, 500.000 de teste antigen şi alte dispozitive medicale.

De asemenea, prin intermediul mecanismului, Polonia a făcut o a doua ofertă de 150 de concentratoare de oxigen, 55 de monitoare cardiace, 50 de aparate respiratorii şi alte materiale.

„Mecanismul european de protecţie civilă continuă să îşi dovedească utilitatea în lupta actuală împotriva pandemiei de COVID-19. Aş dori să mulţumesc Serbiei pentru prima sa ofertă de asistenţă prin intermediul mecanismului, precum şi Austriei, Danemarcei, Franţei, Germaniei, Italiei, Ţărilor de Jos, Poloniei şi Slovaciei pentru asistenţa continuă acordată României.

UE îşi menţine angajamentul de a canaliza toate ajutoarele necesare către România şi alte ţări care au nevoie de sprijin”, a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, potrivit sursei menţionate.

În urma solicitării României de asistenţă prin intermediul mecanismului UE de protecţie civilă, Austria a oferit 1.075 de pachete de diferite medicamente folosite în terapie intensivă, în timp ce Franţa a oferit alte 89.030 de flacoane de medicamente, 18 ventilatoare, echipamente medicale şi accesorii.

Toate acestea se adaugă celor 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia, 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen din Danemarca, furnizate României.

O echipă medicală din Moldova, care a sosit în România în urmă cu două săptămâni, continuă să ofere asistenţă medicală de specialitate. Pacienţi români cu COVID-19 au fost transportaţi în Ungaria, Polonia şi Austria pentru tratament.

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, vineri, că o echipă de medici militari din Germania se află în ţara noastră pentru a evalua ce pacienţi pot fi transferaţi în această ţară.

Citeste si:

 "Avem nevoie de ajutor din străinătate. Nu mai suntem suficient de mulţi doctori şi cadre medicale"

Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel, le-a transmis duminică, 24 octombrie, românilor să înţeleagă faptul că România a ajuns în...

Platforma online unde poți reclama problemele din școli. Peste 190 de sesizări trimise în primele zile după lansare

O platformă online unde oricine poate semnala problemele școlilor din România a fost lansată în luna octombrie. Lipsa conexiunii la internet, a toaletelor și a laboratoarelor sunt doar...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă