Echipa la care vrea să se implice "Cobra" Adrian Ilie. "Voi ajuta cu ce pot!"

2 luni in urmă 2

Liga 1: Gaz Metan Mediaș - UTA Arad, sâmbătă, 12:30, Digi Sport 1

Liga 1: Academica Clinceni - Astra, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

"Cobra" a vizitat recent, alături de bunul său prieten, Augustin Călin, baza sportivă din Motru, și vrea să ajute echipa la care a jucat fotbal și tatăl său, informează Liga2.ro.

”Aici am jucat un meci în 1991, în Cupa României, între Minerul Motru la care eram jucător și Electroputere. O să ajut cu ce pot juniorii de aici”, a declarat fostul mare atacant, pentru sursa mai sus citată.

Ilie le-a dat un imbold psihic juniorilor din Motru. Le-a adus mai multe mingi și a schimbat câteva pase cu cei mici. Minerul Motru, fostă echipă participantă în Liga 2, mai funcționează în prezent doar cu trei formații de juniori, U15, U13 și U11.

”Adrian Ilie este din zona noastră, mai exact de la Boca, o localitate aflată la 10 kilometri de Motru. A venit să-și viziteze părinții și, așa cum mi-a promis, a trecut să vadă și baza sportivă de la Motru. La Minerul Motru a jucat și el, și tatăl lui, și chiar și-a amintit de un meci pe care l-a jucat aici la Motru în urmă cu zeci de ani.

A avut un sentiment plăcut când a văzut stadionul. A venit însoțit de Călin Augustin. Juniorii aveau antrenament atunci. Le-a adus câteva mingi, le-a dat autografe și a dat câteva pase cu ei. A promis că le va trimite și echipament sportiv și va susține cu tot ce va putea viitorii fotbaliști de la Motru”, a spus primarul localității Motru, Cosmin Morega, pentru Liga2.ro

Adrian Ilie, dublu finalist de Liga Campionilor

După ce s-a retras, la doar 31 de ani, din cauza accidentărilor, Adrian Ilie a ocupat funcția de manager sportiv la Steaua, în perioada 2007-2008. După ce a decis să renunțe la funcție, în luna iulie, Adrian Ilie s-a închis într-o carapace și a refuzat să mai apară în presă.

Adrian Ilie este dublu finalist de UEFA Champions League cu Valencia în 2000 și 2001. În cariera sa a jucat la: Electroputere (1992-1993), Steaua (1993-1996), Galatasaray (1996-1997), Valencia (1998-2002), Alaves (2002-2003), Beşiktaş (2003-2004), FC Zurich (2004-2005) și Germinal Beerschot (2005-2006).

Trofeele cucerite de Adrian Ilie

Cu 13 goluri în 55 de partide pentru tricolori, "Maestrul loburilor" a fost unul dintre cei mai iubiți atacanți din Ghencea. Adi Ilie a venit la Steaua de la Electroputere și a jucat în Liga Campionilor sub comanda lui Dumitru Dumitriu și Mihai Stoichiță. A făcut la început cuplu în atac cu Jean Vlădoiu, iar ulterior, după întoarcerea lui Marius Lăcătuș de la Oviedo, a făcut un duo senzațional cu "Fiara" în linia ofensivă a Stelei.

După plecarea lui Basarab Panduru la Benfica Lisabona, Adrian Ilie a trecut în compartimentul median.

Campion cu Steaua (de 4 ori)
Cupe ale României cu Steaua (2)
Supercupe ale României cu Steaua (2)
Campion în Turcia cu Galatasaray (2)
Supercupa Turciei cu Galatasaray (1)
Campion în Spania cu Valencia (1)
Cupa Spaniei cu Valencia (1)
Supercupa Spaniei cu Valencia (1)
Cupa Elveţiei cu FC Zurich (1)

Etichete: adrian ilie , cobra , minerul motru
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă