Echipa de fotbal din Hunedoara a primit dreptul de a folosi numele „Corvinul”! „Ne-am întors oficial acasă” | DOCUMENTE OFICIALE

1 săptămână in urmă 9

La mai bine de 16 ani de la desfiinţarea Corvinului Hunedoara, actuala echipă de fotbal din Hunedoara va putea juca sub numele „FC Corvinul Hunedoara”.

O campanie de strângere de fonduri iniţiată de suporteri pentru achiziţia celor aproape 50.000 de euro solicitaţi de actualul deţinător al mărcii „FC Corvinul 1921” a dat imbold autorităţilor locale.

În urma galei „Centenarul fotbalului hunedorean”, organizată acum o lună, au fost strânşi banii necesari achiziţiei mărcii.

Echipa de fotbal din Hunedoara a primit dreptul de a folosi numele „Corvinul”! „Ne-am întors oficial acasă” | DOCUMENTE OFICIALE

Începând din anul 2005, echipa Corvinul Hunedoara a fost eliminată din toate competiţiile Federaţiei Române de Fotbal. În noiembrie 2005, marca „FC Corvinul 1921” a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, de către Mircea Alic, fostul director al Fotbal Club Corvinul Hunedoara.

„Unii i-au spus … “Poveste fără sfârșit!”. Noi i-am spus… “Poveste cu final fericit!”. Iată că, după aproape 17 ani, brandul “Corvinul” se întoarce acasă, la Hunedoara”, a declarat primarul Hunedoarei.

„Readucerea brandului Corvinul a fost principalul motiv pentru care am ales să mă implic în noul proiect fotbalistic al Hunedoarei, am crescut cu numele Corvinul în inima și în minte și mi-am dorit mereu, la fel că toți copiii Hunedoarei, că într-o zi să ajung să joc la prima echip[, pe stadionul mare, acolo de unde nimeni nu pleca cu tolba goală în acele vremuri.

Acesta este și targetul nostru, începând de acum înainte, copiii Hunedoarei să viseze din nou să joace la Corvinul. Pentru că, din punct de vedere sportiv, vor avea la ce să viseze, vă asigur de asta! Incepând de astăzi, Corvinul s-a întors, oficial, acasă”, a declarat Bogdan Apostu.

Corvinul Hunedoara a fost una dintre echipele de poveste din fotbalul românesc. În anii 1980, sub comanda lui Mircea Lucescu, echipa a obținut cele mai mari performanțe din istoria sa, locul al treilea în campionat și calificarea în Cupa UEFA.

De-a lungul timpului, un număr mare de fotbaliști, plecați de sub furnalele Hunedoarei, s-au remarcat la echipa națională și în campionatele occidentale.

The post Echipa de fotbal din Hunedoara a primit dreptul de a folosi numele „Corvinul”! „Ne-am întors oficial acasă” | DOCUMENTE OFICIALE appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă