ECDC dă semnalul de ALARMĂ, în Europa! Numărul cazurilor de Covid-19, în CREȘTERE pentru a cincea săptămână consecutiv. Pe ce loc se află România

2 luni in urmă 26

Pandemie COVID-19 / Foto: Pixaby Pandemie COVID-19 / Foto: Pixaby

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) susține că numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a crescut în Europa pentru a cincea săptămână consecutiv, deşi spitalizările rămân stabile, iar situaţia este în continuare de "preocupare moderată". Îngrijorător este faptul că rata cea mai mare a noilor cazuri a fost înregistrată în rândul tinerilor. S-a observat, de asemenea, o creştere a numărului de infectări cu COVID-19 în rândul vârstnicilor, precum şi a spitalizărilor.

VINERI, 06 AUGUST 2021, 16:13

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Astfel, potrivit ECDC, incidenţa noilor cazuri din ultimele şapte zile, respectiv până la data de 1 august, din Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European (SEE) a fost de 214 la 100.000 de locuitori, cu 6% mai mult decât săptămâna anterioară, în timp ce rata mortalităţii a crescut la 4,7 la un milion de persoane (mai mult cu 30%).

Ciprul a înregistrat cel mai mare număr de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (1.241,77 de contagieri), urmat de Spania (720,71) şi de Franţa (414,27), în timp ce Polonia (4,29), Ungaria (8) şi România (9,31) au raportat cifrele cele mai scăzute.

ECDC consideră că situaţia este "de preocupare înaltă" în două ţări (Franţa şi Islanda), moderată în 12 ţări (printre care şi Spania), scăzută în opt şi foarte redusă în alte opt ţări.

În context, prognoza pentru următoarele două săptămâni arată o tendinţă "stabilă" atât pentru infecţii, cât şi pentru decese, a căror rată a ajuns la 224 de cazuri la 100.000 de locuitori şi, respectiv, la 6,9 la un milion de persoane.

Raportul săptămânal al ECDC prevede o tendinţă în creştere a noilor cazuri în 17 ţări, printre care se află și Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, România şi Suedia, şi o creştere a mortalităţii în 3 ţări (Franţa, Grecia şi Spania).

"Se aşteaptă ca actuala situaţie epidemiologică, caracterizată printr-un număr mare de cazuri, să continue ca urmare a prezenţei variantei Delta, care a predominat în ultimele săptămâni în regiune", menționează raportul ECDC.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă