”E un dezastru”. Principala problemă a fotbalului românesc provine de la copii și juniori: ”Criteriul este sacoșa”

1 săptămână in urmă 30

  • Preliminarii CM 2022: Olanda - Norvegia, marți, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Muntenegru - Turcia, marți, 21:45, Digi Sport 3

Fostul antrenor Ioan Sdrobiș este de acord cu deja fostul selecționer al României și a transmis că situația de la centrele de copii și juniori din țară poate fi catalogată drept ”dezastruoasă”.

Principala problemă a fotbalului românesc provine de la copii și juniori

Fostul tehnician a spus că ”dezastrul” este cauzat și de către salariile mici pe care le primesc antrenorii, care duc la o selecție incorectă, influențată de ”sacoșe” date.

E un dezastru ce se întâmplă la juniori în România. Antrenorii nu sunt bine plătiți, sacoșa criteriul de selecție. Acum, selecția și baza sunt așa cum sunt, de unde să mai vină la echipa națională?

Nu mai zic de școala de antrenori. Problema antrenorilor tineri din România e trasă la indigo”, a declarat Ioan Sdrobiș, la emisiunea Liga Digi Sport.

Gheorghe Hagi cere startul unui proiect

Imprimeul camuflaj, de unde a pornit și care e știința din spatele acestuia? Vezi Camuflat de la 23:00 pe Digi World, în Digi Online.

Gheorghe Hagi a transmis că, pentru a obține rezultatele dorite la echipa națională, trebuie început, de la zero, un proiect.

Acum trebuie făcută o construcție adevărată, să construim o echipă adevărată. Pentru mine lucrurile sunt simple, trebuie să mergem pe proiectul câștigător. Dacă vrei să-ți fie bine în următorii ani, trebuie să muncești. Asta e mentalitatea mea.

Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou țara fericită. Inclusiv conducători, antrenori, jucători. România își dorește acest proiect, dar trebuie să fie conform cu realitatea.

Dacă nu folosești victoria, nu ajungi nicăieri. Trebuie să arunci la gunoi ce n-ai făcut bine și să ajungi cel mai bun. Nu merge altfel atunci când lucrezi pentru România. Nu este nimic mai important decât să lucrezi pentru țara ta. Noi trebuie să formăm o echipă competitivă. Asta nu e ușor, lucrurile se fac în timp.

Doar un proiect câștigător poate sta în picioare pentru mine. La mine vorbesc faptele, eu vă zic realitatea. Se vorbește foarte mult, dar nu văd nicio concluzie. Ce trebuie să facem în următorii 10 ani? Nu spune nimeni! Nu am schimbat nicio generație! Părerea mea este că încă ne aflăm în construcție, încă nu s-a schimbat generația. Avem nevoie de un proiect prin care să construim o echipă mare, avem nevoie de viziune”, a spus Gheorghe Hagi, la Digi Sport.

Etichete: ioan sdrobis , copii si juniori
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă