E oficial! S-a stabilit când o să fie introdus sistemul VAR la meciurile din România. „Nu vom reține alte sume de la cluburile din Liga 1!”

1 lună in urmă 7

Justin Ștefan a făcut noi dezvăluiri despre implementarea sistemului VAR la meciurile din Liga 1, iar secretarul general al LPF a dezvăluit când o să fie folosit arbitrajul video în România.

După ce a anunțat pentru ProSport LIVELPF a ajuns la un acord cu Răzvan Burleanu în ceea ce privește implementarea sistemului VAR, Justin Ștefan a oferit noi dezvăluiri despre discuțiile purtate între Liga Profesionistă de Fotbal și FRF.

Mai mult, Justin Ștefan a anunțat că echipele din Liga 1 vor beneficia de sistemul VAR începând cu play-off-ul și play-out-ul sezonului următor, iar cluburile nu vor trebui să plătească niciun ban.

S-a stabilit când o să fie introdus sistemul VAR la meciurile din România

„Da, avem o înţelegere. S-a ajuns la un acord, au fost discuţii între Răzvan Burleanu şi Gino Iorgulescu. Nu a fost vorba de orgolii, am vrut să facem acest proiect, VAR în Liga 1. Am decis să ajutăm FRF şi CCA cu suma de 250.000 de euro, urmează să semnăm până la finalul lunii un acord.

Termenul asumat de federaţie este martie 2022. Este un pic cam lung, dar sperăm să se rezolve mai repede cu pregătirea arbitrilor. Facem un efort mare noi cei de la LPF, 250.000 de euro. Nu vom reţine alte sume de bani de la cluburile din Liga 1. Sunt nişte cheltuieli asumate, cu prag maximal, dar din ce am calculat noi, nu ar fi 500.000.

Din păcate 2021 nu ne prinde cu VAR. Cel mai probabil va fi undeva în play-off-ul şi play-out-ul sezonului viitor”, a declarat  Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pentru Look Sport+.

Costul total pentru implementarea sistemului VAR în Liga 1 este de 500.000 de euro, care va fi împărțit egal între LPF și FRF. Mai mult, arbitrajul video ar putea să fie folosit și la partidele din Cupa României.

The post E oficial! S-a stabilit când o să fie introdus sistemul VAR la meciurile din România. „Nu vom reține alte sume de la cluburile din Liga 1!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă