E oficial: Florentino Perez va fi președintele Super Ligii. „Vom ajuta fotbalul la toate nivelurile!”

2 săptămâni in urmă 8

Proiectul Super Ligii Europene prinde tot mai mult contur, după ce un comunicat oficial a fost emis duminică seară. Președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, va fi și președintele noii competiții puse la cale de cele 12 cluburi fondatoare, pe care UEFA o respinge vehement.

Perez susține că Super Liga vine în sprijinul fotbalului, iar acest aspect ar trebui încurajat, nu tratat cu scepticism și amenințat, așa cum procedează forul european după oficializarea competiției.

Oficialul madrilenilor a dat asigurări că proiectul revoluționar care a fost pus la cale de-a lungul ultimilor ani va îndeplini total așteptările suporterilor „sportului rege”.

Florentino Perez va fi președintele Super Ligii: „Vom ajuta fotbalul la toate nivelurile!”. Miza sunt cele 4 miliarde de fani

„Vom ajuta fotbalul la toate nivelurile pentru a-l duce în locul pe care îl merită. Fotbalul este singurul sport global cu patru miliarde de fani şi responsabilitatea noastră ca mari cluburi este să îndeplinim aşteptările suporterilor”, a reacționat Florentino Perez după oficializarea Superligii.

Un alt nume din organigrama noii competiții este Joel Glazer, co-președintele lui Manchester United, acesta va ocupa funcția de vicepreședinte. Acesta a anunțat o revoluție totală a fenomenului fotbalistic, dar și un sprijin financiar mult mai consistent pentru marile forțe ale Europei.

„Prin reunirea celor mai mari cluburi şi jucători din lume pentru a juca pe tot parcursul sezonului, Super League va deschide un nou capitol pentru fotbalul european, asigurând o competiţie şi facilităţi de nivel mondial şi un sprijin financiar sporit pentru piramida mai largă a fotbalului”, a declarat Glazer.

Cum se va desfășura Super Liga

Cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii sunt: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Formatul Super Ligii va fi constituit din 20 de echipe, împărțite în două grupe. Dintre acestea, 15 vor fi de sine stătoare (cele 12 fondatoare la care se vor alătura încă 3), urmate de alte 5 care în prima ediție vor fi invitate, urmând ca din cel de-al doilea an să se califice în funcție de rezultatele din stagiunea precedentă.

Super Liga va începe în luna august, în sezonul 2025-2025, iar partidele se vor desfășura tur-retur, la mijlocul săptămânii, pentru ca zilele de weekend să fie rezervate competițiilor interne. Primele 3 echipe din fiecare grupă se vor califica automat în sferturile competiției.

The post E oficial: Florentino Perez va fi președintele Super Ligii. „Vom ajuta fotbalul la toate nivelurile!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă